Tenis
SPORTOVI
Tenis
Hrvatska poražena

Davis Cup: Fognini bolji od Dodiga za pobjedu Talijana

Hrvatska Davis Cup reprezentacija izgubila je od Italije u 1. kolu Svjetske skupine s 3-2. Odlučujući, treći bod Talijanima na zemljanoj podlozi u Torinu donio je Fabio Fognini pobjedom nad Ivanom Dodigom 4-6, 6-4, 6-4, 6-4...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je ranije tijekom dana Marin Čilić laganom pobjedom nad Andreasom Seppijem 6-3, 6-3, 7-5 donio izjednačenje Hrvatskoj, Dodig u posljednjem susretu nije imao snage donijeti i pobjedu.

Bio je ovo drugi međusobni ogled ove dvojice tenisača i prva pobjeda Fogninija, 44. na ATP ljestvici. Slavio je nakon dva sata i 52 minute igre usprkos izgubljenom prvom setu.

Hrvatski je tenisač, 59. na ATP ljestvici, bolje otvorio meč i usprkos dvama izgubljenim servisima u prvom setu, uspio je čak tri puta oduzeti servis svom protivniku. U preostala tri seta Dodig je u svakom imao priliku i ideju, ali tu ideju nije uspijevao sprovesti u djelo.

Ukupno je u meču Međugorac izgubio servis šest puta, po dva puta u prvom i četvrtom setu, a jednom u drugom i trećem. S druge strane, on je servis protivniku oduzeo u četiri navrata, od ukupno 10 break-prilika.

Hrvatskoj dalje predstoji razigravanje za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa, dok Talijani čekaju sljedećeg protivnika, a to će biti pobjednik susreta između Kanade i Španjolske.(TS)

Davis Cup, Svjetska skupina, 1. kolo:

Italija - Hrvatska 3-2

Seppi - Čilić 3-6, 3-6, 5-7

Fognini - Dodig 4-6, 6-4, 6-4, 6-4
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider