Tenis
SPORTOVI
Tenis
"nisam želio odustati"

Čilić otkrio zašto se emocionalno slomio u finalu Wimbledona

Marin Čilić objasnio je u razgovoru s novinarima zbog čega je plakao u jednom trenutku meča i kakva ga je ozljeda spriječila da pruži bolji otpor Rogeru Federeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić odradio je jednu od najtežih konferencija za novinare nakon frustrirajućeg gubitka finala Wimbledona od Rogera Federera. Švicarac je slavio s 3:0, ali najveće zasluge za takav rezultat idu žuljevima na lijevom tabanu našeg tenisača, zbog kojih nije mogao pružiti svoj maksimum.

Čilić se na polovici drugog seta slomio za vrijeme pauze i briznuo u plač, a sada je u razgovoru s novinarima otkrio i zašto.

Može li Marin Čilić opet doći do finala Wimbledona?

Ukupno glasova:

"To mi se nije moglo dogoditi u nezgodnijem trenutku od ovog. Imao sam gadan žulj koji sam osjetio još u meču protiv Sama Querreyja. Tekućina se samo nakupljala na dnu mog stopala. Nisam mogao imati brzu startnu reakciju i zato sam se počeo slabije kretati kako je bol bila sve jača", objasnio je Čilić, koji je svojom upornošću da odigra do kraja osvojio mnoga srca.

"Spoznaja da ne mogu igrati kako znam i mogu mi je vrlo teško pala. Pogotovo jer sam se sjetio kroz što sam sve prolazio posljednjih mjeseci da dođem do ovog rezultata. Bilo mi je žao i mojeg tima koji su dali sve za mene. Jednostavno mi je bilo žao svih u tom trenutku", objasnio je naš tenisač, kojeg je javno pohvalio i Roger Federer.

"Želio sam dati sve od sebe i nisam želio odustati od finala. Emocionalno me slomila činjenica da ne mogu igrati svoj najbolji tenis kada je to najpotrebnije. Emocije su me preplavile", zaključio je Marin priču o ozljedi.

Svoje viđenje finalnog dvoboja dao je i Čilićev trener Jonas Bjorkman.

"Finale nije proteklo onako kako smo htjeli. Imali smo velike nade prije početka, Marin je igrao fenomenalan tenis posljednja tri do četiri mjeseca, a posebno je bio impresivan ovdje u Wimbledonu. Nažalost, zbog velikog žulja na lijevom stopalu koji je zaradio u polufinalu nakon šest gemova više nije mogao igrati na visokoj razini. Bilo je teško gledati ga kroz što sve prolazi, a što je i razumljivo. Šteta što ovaj dan nije ispao onako kako smo se nadali, ali za dan ili dva bit će ponosan na ono što je napravio ovdje. Trebamo ponijeti sve pozitivno iz sezone na travi i prenijeti to na turnire na tvrdoj podlozi koji slijede te odigrati dobro u New Yorku", kazao je Bjorkman i komentirao kako je raditi s Čilićem kojega trenira godinu dana:

"Čilić je odličan dečko, jako pristojan, ali ujedno i veliki radnik. Usto ima i sva potrebna oružja za osvajanje Grand Slam turnira i zato je sjajno raditi s njim. Danas je bio blizu osvajanju svog drugog Grand Slama, a nadam se kako će ih u budućnosti osvojiti još nekoliko i etablirati se kao jedan od pet najboljih tenisača na svijetu".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider