Tenis
SPORTOVI
Tenis
INTERVJU IZ 2019.

Hrvatskoj senzaciji jedan poziv je promijenio život, a u Bijelu kuću ga je primio Donald Trump

U priloženom videu na vrhu članka pogledajte što je još govorio Borna Gojo 2019. godine za Dnevnik Nove TV.

Borna Gojo (Foto: Afp)

Borna Gojo živi snove koje je sanjao od malih nogu, da jednoga dana igra među svjetskom teniskom elitom.

Splitski tenisač je tako dogurao do osmine finala US Opena, došao je iz kvalifikacija i u dosadašnja tri meča nije izgubio set u glavnom ždrijebu.

No najveći ispit tek slijedi, a ne može biti veći od njega. To je meč s Novakom Đokovićem za četvrtfinale US Opena.

Gojo je tenis krenuo trenirati jako kasno, sa 12 godina, a prije četiri godine dao je prvi veliki intervju za hrvatske medije. U razgovoru za Dnevnik Nove TV osvrnuo se na svoje početke.

Stadion Eintrachta Najveća priča završnice prijelaznog roka, spektakularan transfer od 90 milijuna eura divider

Život ga ja usmjerio na koledž u Americi, a danas je među 100 najboljih na svijetu.

"Ja iskreno isprva nisam razmišljao o koledžu, jer to u Hrvatskoj nije toliko popularna opcija. Ali, onda sam pričao s trenerom s Wake Foresta i on je odmah, što je mene iznenadilo, meni ponudio punu školarinu, a ja sam mislio više na profesionalni tenis kao i svi iz Hrvatske, nismo imali neku drugu opciju u glavi. Ali, kako sam više i više pričao s njim sam shvatio da je to odličan put i da sve više i više igrača sada izlazi iz koledž-tenisa."

Na sveučilištu Wake Forest u Sjevernoj Karolini osvojio je i sveučilišni naslov pa ga je u Bijelu kuću primio Donald Trump.

"To je prvi put u povijesti škole da tenis osvaja nacionalno prvenstvo i to je stvarno bio veliki događaj tamo. Kako je to mala zajednica, svi stvarno prate i navijaju, bile su pune tribine u finalu. Doživljaj kakav se rijetko viđa čak i na ATP turnirima, jer sam igrao par takvih turnira i većih Challengera, takvu atmosferu teško je doživjeti."

"To je 'jedanput u životu' iskustvo i stvarno smo zahvalni svi što smo imali priliku u kratkom roku doći do predsjednika i s njim popričati, da nam on stisne ruku i čestita, stvarno nevjerojatno."

U priloženom videu na vrhu članka pogledajte što je još govorio Borna Gojo 2019. godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider