Tenis
SPORTOVI
Tenis
Skandalozna izjava suca

Sramota: Najgora sudačka pogreška na štetu Ćorića!

Borna Ćorić rano se oprostio na Challenger turniru u Irvingu, no u tome su pripomogli i suci susreta s katastrofalnim pogreškama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao da povratak tenisu nakon operacije koljena i manji problemi sa samopouzdanjem sami po sebi nisu bili dovoljno teški, Borna Ćorić doživio je novi udarac ovoga tjedna na ATP Challenger turniru u američkom Irvingu. Igrači koji se rano oproste na turniru iz Masters serije 1000 u Indian Wellsu odlaze u Irving gdje love dobar rezultat i formu za nastup u Miamiju, također turniru iz serije Masters 1000. Ako je nešto Borna na tom turniru zaradio onda je to slom živaca.

Igrao je u 2. kolu protiv Nijemca Dustina Browna i nakon nešto manje od dva sata igre bio suočen sa servisom suparnika za meč. Ćorić je izborio break-loptu (30:40), a onda je na scenu stupio linijski sudac s jednom od najgorih odluka u teniskoj povijesti! Brown je ispalio servis i pogodio aut od barem PET centimetara, no sudac je hladno pokazao da je lopta unutra.

Ćorić je izgubio živce, tražio od glavnog suca da promijeni odluku, no ovaj to nije napravio. Vrhunski suci uvijek prate sve linije i znaju promijeniti odluke linijskih sudaca, no ovaj je odlučio ostati nijem na i više nego evidentan aut. Borna je pokušao i Nijemca pozvati na fair-play, no ovaj za tako nešto nije čuo.

Ćorić je nakon toga izborio još jednu break-loptu, Brown je ponovno prvi servis pogodio u aut, ovoga puta manji nego prvi put, no sudac još jednom pokazuje da je lopta bila dobra. Ono što najviše čudi su riječi glavnog suca Borni kada je počeo urlati "da tako više ne može igrati".

"Borna, ova lopta je bila dobra. Ona prva je vjerojatno bila u autu".

Ako je vjerojatno bila u autu, zašto nije to dosudio?

Ćorić se oprostio u 2. kolu turnira u Irvingu i okrenuo se nastupu u Miamiju. Ćorić je ove sezone na omjeru pobjeda i poraza na ATP Touru 3-7.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider