Tenis
SPORTOVI
Tenis
Evo o čemu se radi

Bivši olimpijac razbjesnio Srbe: "Đoković mora biti suspendiran. To je pravilo"

Srpski tenisač Novak Đoković nije bio zadovoljan tajmingom testiranja na doping.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Ne stišava se bura zbog dopinške kontrole koja je razbjesnila Novaka Đokovića na Davis Cupu.

Samo sat i pol prije ključnog meča protiv Camerona Norriera za prolaz u polufinale Davis Cupa antidopinška agencija tražila je srpskog tenisača da se testira na doping.

"U 20 i više godine moje karijere nikad mi se nije dogodilo da sat i pol prije meča moram ići na doping-kontrolu. Imam svoju rutinu, ne treba mi odvlačenje pozornosti s uzimanjem krvi i urina", poručio je Đoković, koji se žalio na tajming testiranja na doping.

Luka Modrić Modrić se oglasio nakon što je morao izići iz igre zbog ozljede: Poslao kratku poruku divider

Zbog toga Marc Madiot, nekadašnji francuski biciklist i olimpijac, tvrdi da bi Đoković trebao biti suspendiran jer se nije htio odmah podvrgnuti testiranju na doping.

"Imamo pravilo kontrole prije i poslije natjecanja. Ako antidopinško tijelo radi svoj posao, Đoković mora biti suspendiran. Odbio je test prije natjecanja, napravio je jedan poslije.

U biciklizmu se podvrgavate testu, ako odbijete, test je pozitivan. Ako ste pozitivni na testu, kažnjeni ste. Nemate pravo odbiti testiranje, to je pravilo", kazao je Madiot za RMC pa nastavio:

Andrej Kramarić i Edimilson Fernandes VIDEO Kramarić kakvog nikada nismo vidjeli: Trenutak bijesa iskalio na švicarskom divu divider

"U asortimanu dopinških proizvoda postoje proizvodi koji se mogu otkriti tijekom ograničenog vremena. Ako ne odradite provjeru prije početka natjecanja, vrijeme dok se natječe omogućava vam da eliminirate tragove dopinga.

Zbog toga je uvedeno testiranje prije natjecanja, nije realno da su ga samo upozorili, to onda više nije nasumična provjera", zaključio je.

Dodajmo kako su Talijani porazili Srbiju u meču za finale Davis Cupa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider