Tenis
SPORTOVI
Tenis
korak do povijesti

Bez popusta za sestru: Serena osvojila 23. Grand Slam naslov protiv Venus

Veliko finale Australian Opena odigrale su legendarne sestre Serena i Venus Williams. Naslov je u konačnici primao mlađoj - Sereni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Serena Williams osvojila je 23. Grand Slam naslov pobjedom na Australian Openu. Serena je u finalu pobijedila godinu dana stariju sestru Venus rezultatom 6:4, 6:4. Ovom pobjedom mlađa sestra Williams vratila se na svjetski tron koji je do ove subote držala Njemica Angelique Kerber.

Serena je 23. Grand Slam titulom stigla na samo jednu od Australke Margaret Court koja je apsolutna rekorderka po broju Grand Slam naslova.

Pretekla Steffi Graf

Za Serenu je ovo sedmi trijumf u Melbourneu, najbolja je bila i 2003., 2005., 2007., 2009., 2010. i 2015., i ukupno 23. Grand Slam naslov u pojedinačnoj konkurenciji čime je postala najuspješnija igračica u "Open eri", dosada je dijelila taj rekord s Njemicom Steffi Graf.

U dobi od 35 godina Serena je ujedno postala i najstarija pobjednica nekog Grand Slam turnira.

Pobjedom u Melbourneu Serena je ujedno osigurala i povratak na prvo mjesto WTA ljestvice u ponedjeljak, na toj poziciji će zamijeniti Njemicu Angelique Kerber, koja nije uspjela obraniti naslov osvojen prošle godine izgubivši u 4. kolu od Amerikanke CoCo Vandeweghe.

Venus ponovno bez naslova

Za Venus, osvajačicu sedam Grand Slam naslova, ovo je bio drugi nastup u finalu Australian Opena, ali i drugi poraz. Prvi je puta bila u finalu prije 14 godina, a i tada je izgubila od mlađe sestre.

Ovo je bio deveti puta kako su se sestre Williams susrele u finalu nekog Grand Slam turnira, prvi puta nakon Wimbledona 2009., a omjer je sada 7-2 u korist Serene. Ukupno im je ovo bio 28. međusobni ogled i 17. pobjeda Serene.

Finalni dvoboj započeo vrlo neobično za sestre Williams, u prva četiri gema niti jedna nije uspjela zadržati servis, ali potom su se ustabilile pa su u preostalih 16 gemova viđena još samo dva "breaka". Oba je ostvarila Serena, koja je oduzela servis Venus u sedmoj igri prvog seta, a onda i u sedmoj igri drugog seta.

 

Australian Open, finale, žene:

Serena Williams (SAD/2) - Venus Williams (SAD/13) 6-4, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider