Tenis
SPORTOVI
Tenis
Izgubio od 84. na svijetu

Čilićev početak sezone za zaborav: Odmah na startu ispao kao prvi nositelj

Dustin Brown pobijedio je Marina Čilića sa 6-4, 6-4 i plasirao se u četvrftinale Montpelliera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački tenisač Dustin Brown, 84. na pojedinačnoj ATP ljestvici, porazio je sa 6-4, 6-4 najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića, prvog nositelja ATP turnira u francuskom Montpellieru, i tako se plasirao u četvrtfinale.

Iskusnom, 32-godišnjem Brownu za pobjedu je trebala samo 61 minuta igre, tijekom kojih nije dopustio našem tenisaču nijednu priliku za ''break'', a od svoje tri iskoristio je dvije.

Za ishod prvog seta presudan je bio ''break'' koji je Nijemac napravio u devetom gemu, dok je do prednosti u drugoj dionici stigao u sedmom gemu. Servirajući za pobjedu Brown je Čiliću zabio tri od svojih osam aseva, od čega su dva u tom gemu bila iz drugog servisa. Čilić je u svakom setu osvojio po šest poena na reternu, iako je Nijemac imao samo 48 posto pogođenih prvih servisa.

Bio je to prvi Marinov dvoboj s Nijemcem jamajčanskog porijekla i treći poraz u četiri meča koja je odigrao ove sezone. Pobijedio je samo Poljaka Jerzyja Janowicza preokretom u pet setova u 1. kolu Australian Opena. Na dva ovosezonska turnira na kojima je bio najbolje rangirani tenisač i prvi nositelj, u indijskom Chennaiju te u Montpellieru, Čilić je ostao bez pobjede.

U Montpellieru ga je zadesila ista sudbina kao i prošle godine, kad je u 2. kolu također koban bio njemački tenisač. Prije godinu dana poražen je u dva ''tie-breaka'' od Alexandera Zvereva.

ATP Montpellier - 2. kolo:

Dustin Brown (Njem) - MARIN ČILIĆ (HRV/1) 6-4, 6-4

1. kolo:

Feliciano Lopez (Špa/5) - Julien Benneteau (Fra) 6-3, 4-6, 7-6 (0)

Malek Jaziri (Tun) - Tristan Lamasine (Fra) 1-6, 7-5, 7-6 (3)

Kenny De Schepper (Fra) - Mischa Zverev (Njem/6) 6-4, 6-3

Paul-Henri Mathieu (Fra) - Vincent Millot (Fra) 6-2, 4-6, 6-3

Pierre-Hugues Herbert (Fra) - Calvin Hemery (Fra) 6-3, 7-5
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider