Tenis
SPORTOVI
Tenis
treći poraz

Ćorić i dalje čeka na prvu pobjedu u 2017. godini

Mladi hrvatski tenisač još je uvijek bez pobjede u 2017. godini. Nakon ranih ispadanja u Chennaiju i na Australian Openu, Ćorić se rano oprostio i od turnira u Montpellieru

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenac s britanskom putovnicom Aljaž Bedene (ATP - 109.) svladao je hrvatskog tenisača Bornu Ćorića (ATP - 58.) sa 7-5, 4-6, 6-1 u dvoboju 1. kola ATP turnira u francuskom Montpellieru, koji je odigran u utorak.

Ćoriću je ovo već treći poraz u novoj sezoni u kojoj još uvijek čeka na prvu pobjedu, nakon što je gubio u prvim nastupima na ATP turniru u Chennaiju od Korejca Hyeona Chunga i na Australian Openu od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

Bio je to treći dvoboj Ćorića i Bedenea u kojem je britanski predstavnik stigao do prve pobjede. Ćorić je prvi stigao do 'breaka' u prvom setu, ali je nakon vodstva 3-1 izgubio tri gema zaredom. Gubitak servisa u 12. gemu odnio je hrvatskom tenisaču prvi set.

Ipak, Ćorić se vratio u drugom, nadoknadivši rani 'break' zaostatka (0-2). Odluka o pobjedniku pala je u trećem setu u kojem je Bedene iskoristio brojne Ćorićeve pogreške te završnim nizom od pet gemova stigao do pobjede (7-5, 4-6, 6-1) za jedan sat i 53 minute igre.

Bedene će u 2. kolu igrati protiv 4. nositelja, Nijemca Alexandera Zvereva, koji je bio slobodan u 1. kolu.

Hrvatska je ostala s jednim predstavnikom na ovom turniru. Marin Čilić je postavljen za 1. nositelja, a suparnik u 2. kolu bit će mu Nijemac Dustin Brown koji je u prvom nastupu bio bolji od Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza u dva seta.

ATP Montpellier - 1. kolo:

Ilja Marčenko (Ukr) - Quentin Halys (Fra) 6-4, 6-4

Aljaž Bedene (VB) - BORNA ĆORIĆ (HRV) 7-5, 4-6, 6-1
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider