Tenis
SPORTOVI
Tenis
ispao dodig u paru

Federer i Nadal uz dosta muke prošli, kraj za Wawrinku

Roger Federer i Rafael Nadal nastavili su svoj put prema potencijalnom finalu na ATP turniru iz Masters serije 1000 u Miamiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u polufinale muških parova na velikom ATP turniru u Miamiju, njega i Španjolca Marcela Granollersa su u četvrtfinalu svladali Amerikanci Nicholas Monroe i Jack Sock sa 7-6 (5), 6-3.

Monroe i Sock su kolo ranije iz turnira izbacili prve nositelje, Finca Henrija Kontinena i Australca Johna Peersa, a u polufinalu će igrati protiv pobjednika susreta između naših Marina Čilića i Nikole Mektića i najboljeg para svih vremena, američkih blizanaca Boba i Mikea Bryana. Taj je susret na programu večeras s početkom između 22 i 23 sata.

Federer i Nadal prošli dalje, Zverev izbacio Wawrinku

Tenisači su u pojedinačnoj konkurenciji odigrali susrete osmine finala, a najveće iznenađenje priredio je mladi Nijemac Alexander Zverev koji je izbacio prvog nositelja Švicarca Stana Wawrinku sa 4-6, 6-2, 6-1. Zverev će u četvrrtfinalu igrati protiv Australca Nicka Kyrgiosa koji je izbacio Belgijanca Davida Goffina sa 7-6 (5), 6-3.

Veliki Roger Federer nastavio je svoj pobjednički niz, nakon naslova osvojenog u Indian Wellsu stigao je i do četvrtfinala Miamija 7-6 (5), 7-6 (4) pobjedom protiv Španjolca Roberta Bautiste, a sljedeći suparnik bit će mu Čeh Tomaš Berdych koji je nadigrao Francuza Adriana Mannarina sa 6-3, 7-5.

Do četvrtfinala je stigao još jedan velikan svjetskog tenisa Španjolac Rafael Nadal 6-4, 7-6 (4) pobjedom protiv Francuza Nicolasa Mahuta, Nadalov sljedeći suparnik bit će Amerikanac Jack Sock koji je uvjerljivo sa 6-2, 6-1 svladao mladog sunarodnjaka Jareda Donaldsona.

Pliškova uzvratila Lučić-Baroni

U četvrtfinalu će igrati i Talijan Fabio Fognini protiv drugog nositelja Japanca Keija Nishikorija. Fognini je sa 6-0, 6-4 svladao Amerikanca Donalda Younga, a Nishikori sa 6-3, 4-6, 6-3 Argentinca Federica Delbonisa.

Na turniru tenisačica poznat je prvi polufinalni par. igrat će Čehinja Karolina Pliškova i Dankinja Caroline Wozniacki. Pliškova je u prvom četvrtfinalu svladala našu Mirjanu Lučić-Baroni sa 6-3, 6-4, dok je Wozniacki sbila bolja od Čehinje Lucie Šafarove sa 6-4, 6-3. U preostala dva četvrtfinala igrat će Rumunjka Simona Halep protiv Britanke Johanne Konte i Njemica Angelique Kerber protiv Amerikanke Venus Williams.

 

ATP Miami, osmina finala:

Alexander Zverev (Njem/16) - Stan Wawrinka (Švi/1) 4-6, 6-2, 6-1

Nick Kyrgios (Aus/12) - David Goffin (Bel/8) 7-6 (5), 6-3

Roger Federer (Švi/4) - Roberto Bautista (Špa/14) 7-6 (5), 7-6 (4)

Tomaš Berdych (Češ/10) - Adrian Mannarino (Fra) 6-3, 7-5

Rafael Nadal (Špa/5) - Nicolas Mahut (Fra) 6-4, 7-6 (4)

Jack Sock (SAD/13) - Jared Donaldson (SAD) 6-2, 6-1

Fabio Fognini (Ita) - Donald Young (SAD) 6-0, 6-4

Kei Nishikori (Jap/2) - Federico Delbonis (Arg) 6-3, 4-6, 6-3

 

WTA Miami, četvrtfinale:

Caroline Wozniacki (Dan/12) - Lucie Šafarova (Češ) 6-4, 6-3

Karolina Pliškova (Češ/2) - MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV/26) 6-3, 6-4
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider