Tenis
SPORTOVI
Tenis
dva čudesna poteza

Neuništivi Federer spasio dvije meč-lopte i prošao dalje!

Roger Federer nastavlja svoj pohod na treći turnir u 2017. godini, nakon što se već okitio s dva najveća naslova u dosadašnjem dijelu sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon osvajanja Indian Wellsa, Roger Federer približio se još jednoj Masters 1000 tituli, nakon što je u iscrpljujućem meču slavio protiv Čeha Tomaša Berdycha sa 6:2, 3:6, 7:6(6). Federer je u četvrtfinalu Miamija spasio dvije vezane meč-lopte u tie-breaku trećeg seta, i onda iskoristio svoju drugu, nakon što je prvu propustio kod servisa Berdycha za ostanak u meču kod 5:4.

Imao je švicarski genijalac i servis za osvajanje meča (5:3), ali je taj gem izgubio bez da je osvojio poen!

Bila je to 18. pobjeda Federera nad Berdychom, kojemu je trener Goran Ivanišević, u karijeri i sedma u nizu. Posljednji put Čeh je slavio prije više od četiri godine u Dubaiju.

Spomenimo da je u meču Federer imao nekoliko čudesnih poteza koji su ponovno izmamili uzdahe na tribinama i podsjetili koliko će nam nedostajati kada jednog dana ode u mirovinu. Podsjetimo, Švicarac s 35 godina proživljava svoju drugu mladost!

Švicarac će u polufinalu igrati protiv Australca Nicka Kyrgiosa, koji je u još dužem susretu slavio protiv Nijemca Alexandera Zvereva. Bio je to susret dvojice tenisača kojima predviđaju borbu za broj 1 u budućnosti, a pripao je "zločestom dečku" svjetskog tenisa sa 6:4, 6:7(9), 6:3.

Zanimljivo, u dva i pol sata tenisa Kyrgios nije morao spašavati nijednu priliku za break!

Polufinala su na rasporedu ovog petka, a u dvoboj Federera i Kyrgiosa Australac ulazi kao čovjek s boljim međusobnim omjerom. Doduše igrali su samo jednom, 2015. godine na zemlji Madrida, i tada je 21-godišnji Kyrgios slavio u tri tie-breaka.

U drugom polufinalu sastaju se dvojica tenisača koji više vole igrati na zemlji, a ne američkom betonu. Rafael Nadal i Fabio Fognini po 11. će put u karijeri stati jedan nasuprot drugog, a trenutni je rezultat 7:3 za Španjolca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider