Tenis
SPORTOVI
Tenis
šteta

Marin Čilić vratio se tenisu poslije 162 dana pa šokantno izgubio u 1. kolu

Marin Čilić ispao je u 1. kolu Hong Konga od Jan-Lennarda Struffa nakon što je propustio iskoristiti "more" meč lopti.

Marin Čilić (Foto: Afp)

Hrvatski tenisač Marin Čilić, koji se nakon duge pauze vratio na teniske terene, zaustavljen je u utorak u prvom kolu teniskog ATP turnira u Hong Kongu, bolji od njega s 3:6, 7:6(4), 7:6(9) bio je Nijemac Jan-Lennard Struff (ATP-25.), a poraz u prvom kolu doživio je i Borna Gojo.

U meču koji je trajao tri sata i devet minuta Čilić je servirao 20 asova, ali i napravio 12 dvostrukih grešaka. Struff je servirao 11 asova. Čilić je četiri puta uzeo servis suparniku, a svoj je izgubio tri puta.

Marin Čilić Marin Čilić dodjeljuje 20 stipendija za mlade sportaše i glazbenike divider

Nakon što je lako dobio prvi set, u drugom se činilo da će Čilić, koji je trenutačno na 674. mjestu na ATP ljestvici, uspješno privesti meč u svoju korist. Vodio je 5:2, ali tada je kontrolu nad igrom preuzeo Nijemac, koji je dobio tri gema zaredom i, nakon što je Čilić propustio pet meč-lopti, izjednačio na 5:5. Svaki je tenisač nakon toga dobio svoj servis i set je otišao u tie-break u kojem je bolji bio Struff.

U trećem je setu svaki tenisač izgubio svoj servis i kod rezultata 6:6 Čilić je opet propustio tri meč-lopte pa je i taj set otišao u tie-break u kojem je opet njemački tenisač bio bolji.

Roger Federer i Sumit Nagal Profesionalni tenisač otkrio koliko ima novaca na računu: Puno manje od većine vas divider

Ovo je bio njihov peti međusobni susret i treća pobjeda njemačkog tenisača.

Goju (ATP-72.) u prvom je kolu zaustavio Francuz Arthur Fils (ATP-36.) sa 6:3, 4:6, 6:1 nakon sat i 50 minuta igre.

Gojo je servirao osam asova, ali je izgubio četiri svoja servisa, a suparniku ga je uzeo samo jednom. Ovo je bio njihov prvi međusobni susret.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider