Tenis
SPORTOVI
Tenis
kakva kombinacija

Andre Agassi novi je trener Novaka Đokovića!

Neočekivano brzo Novak Đoković objavio je ime novog trenera i u potpunosti šokirao!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni američki tenisač Andre Agassi obznanjen je kao novi trener drugog tenisača svijeta Novaka Đokovića! Vijest se prolomila svijetom nakon što je Đoković poražen u finalu ATP Masters 1000 turnira u Rimu od mladog Nijemca Alexandera Zvereva.

Agassi je bivši broj 1 svijeta i osmerostruki osvajač Grand Slam turnira, te vlasnik zlatne medalje s Olimpijskih igara 1996. godine u Atlanti. U karijeri je slavio u 870 mečeva, te je upisao 274 poraza. Osvojio je okruglih 60 ATP titula, a prve rekacije na društvenim mrežama govore da bi ova suradnja mogla biti pun pogodak za Đokovića.

Agassi je bio poznat kao igrač koji je rano udarao lopticu (u podizanju), kao igrač koji je bio ubojit na reternu i koji je pogađao winnere iz nemogućih kuteva. Slično kao i Đoković.

Amerikanac je, slično kao i Đoković, bio na vrhuncu karijere, a potom doživio pad. Godine 1996. osvojio je Olimpijske igre, a potom iduće sezone zbog problema s ozljedom i drogom dotaknuo dno svoje teniske karijere. No već se 1998. godine vratio i do kraja svoje karijere osvojio pet Grand Slam naslova! Upravo je to što Đoković traži: "nekoga tko je prošao sličan put".

Njihova suradnja započet će vrlo uskoro, na drugom Grand Slam turniru sezone - Roland Garrosu!

"Razgovarao sam telefonom s Andreom u posljednja dva tjedna i odlučili smo se naći u Parizu, tako da će on biti tamo", otkrio je Đoković na konferenciji za novinare u Rimu.

"Vidjet ćemo što nam donosi budućnost. Obojica smo uzbuđeni što ćemo surađivati i vidjet ćemo gdje će nas to dovesti", rekao je Đoković koji je, nakon što se zahvalio svojoj bivšoj ekipi, najavio da će pomoć potražiti kod nekog tko je prošao ista iskustva i bio u teniskom vrhu.

"Nemamo nikakav dugoročan dogovor. U Parizu ćemo se malo upoznati", zaključio je Đoković.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider