Tenis
SPORTOVI
Tenis
Uspjeh karijere

Kraj američkog sna za Anu Konjuh: Pliškova uvjerljivo slavila

Hrvatska tenisačica, 18-godišnja Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u polufinale US Opena. U četvrtfinalu je sa 6-2, 6-2 za samo 57 minuta igre slavila Čehinja Karolina Pliškova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica, 18-godišnja Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u polufinale US Opena. U četvrtfinalu je sa 6-2, 6-2 za samo 57 minuta igre slavila Čehinja Karolina Pliškova.

Mlada Konjuh, koja je ulaskom u četvrtfinale ostvarila najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, u susret protiv Pliškove je ušla vrlo nervozno - radila je previše grešaka što je šest godina starija Čehinja znala iskoristiti i s dva "breaka" povesti sa 4-0 u prvom setu.

U prvom gemu Konjuh je servis izgubila nakon što je vrlo loše pokušala skratiti jednu lopticu, a potom je i u mrežu zapucala jedan lagani forhend sa sredine igrališta. Svoj sljedeći servis-gem Konjuh je izgubila nakon što je pri rezultatu 30-30 napravila dvostruku servis pogrešku, da bi u sljedećem poenu Pliškova pogodila neobranjivi "winner".

Konjuh je kod rezultata 0-4 spasila tri "break-lopte" i tako se spasila neugodnosti da izgubi set sa 0-6, no nije se uspjela niti jednom niti približiti oduzimanju servisa suparnice, u prvom je setu uspjela osvojiti tek jedan poen na servis Pliškove.

Drugi je set bio izjednačen do 2-2, a tada je Konjuh pokleknula na svom servisu, potom je još jednom izgubila servis i kod zaostatka 2-4, pa je Pliškova lagano privela susret kraju.

Koliko je Čehinja bila dominantna na svom početnom udarcu pokazuje i podatak kako je tijekom čitavog susreta izgubila samo pet poena u osam servis-gemova.

Pliškova će u polufinalu igrati protiv bolje iz ogleda prve igračice svijeta, Amerikanke Serene Williams i Rumunjke Simone Halep. Još ranije polufinale su izborile Njemica Angelique Kerber i Dankinja Caroline Wozniacki.

Konjuh je plasmanom u četvrtfinale postala prva Hrvatica koja je stigla tako daleko na posljednjem "grand slam" turniru sezone, te četvrta Hrvatica koja je zaigrala u četvrtfinalu bilo kojeg "grand slam" turnira, nakon Ive Majoli, Mirjane Lučić i Karoline Šprem, koja je posljednja bila među osam najboljih, u Wimbledonu 2004.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider