Tenis
SPORTOVI
Tenis
čekaju se nadal i đoković

Alexander Zverev i Stefanos Tsitsipas u polufinalu Roland Garrosa

Šesti tenisač svijeta Nijemac Alexander Zverev i Grk Stefanos Tsitsipas plasirali su se u polufinale Roland Garrosa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Najprije je Nijemac u četvrtfinalu izbacio Španjolca Alejandra Davidovicha Fokinu (ATP-46.) sa 6-4, 6-1, 6-1, a onda je Grk sa 6-3, 7-6, 7-5 bio bolji od Rusa Daila Medvjedeva.

Njemačkom tenisaču će ovo biti prvo polufinale na Roland Garrosu.

"Očito, jako je lijepo biti u polufinalu, ali to nije dovoljno", rekao je Zverev koji je prošle godine igrao dva puta u polufinalu Grand Slam turnira: US Opena i Australian Opena.

Za Davidovicha Fokinu ovo je bilo prvo Grand Slam četvrtfinale.

U prvom setu Španjolac je napravio break, ali je Zverev odmah vratio servis i odvojio se. U drugom setu njemački je tenisač dominirao, osvojio je pet gemova zaredom od 1-1, a tako je bilo i u trećem setu.

U srijedu će biti poznat drugi polufinalni par. Španjolac Rafael Nadal sastat će se s Argentincem Diegom Schwartzmanom, dok će se prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću suprotstaviti Talijan Matteo Berrettini.

U ženskoj konkurenciji prvi ženski polufinalni par čine Slovenka Tamara Zidanšek i Ruskinja Anastasia Pavljučenkova. Zidanšek je bila bolja od Španjolke Paule Badosa sa 7- 5, 4-6, 8-6, a Pavljučenkova je pobijedila Kazahstanku Elenu Ribakinu sa 6-7, 6-2, 9-7.

Preostala dva četvrtfinala igraju se u srijedu. Prve će na teren istrčati Amerikanka Cori Gauff (WTA-24-) i Čehinja Barbora Krejčikova, a zatim Grkinja Marija Sakari i Poljakinja Ige Swiatek.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider