Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
NOVA NADA ORANJA

Van Gaal objavio popis za SP: Izostavio nekoliko poznatih imena, na popisu čudesni klinac debitant

Nizozemci se na Svjetsko prvenstvo vraćaju ambiciozni, ali teško je u ovom trenutku procijeniti i koliko jaki.

Reprezentacija Nizozemske (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Nizozemske uvijek je predstavljala skupinu igrača iz najvećih svjetskih klubova, predvođenu s nekoliko superzvijezda. I tako je bilo još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća pa sve do Svjetskog prvenstva 2014., na kojem su dogurali do svojeg trećeg finala.

Povratak nakon propuštene Rusije

No na Svjetskom prvenstvu u Katru, kamo se vraćaju nakon propuštene Rusije, vidjet ćemo jednu nešto drugačiju sliku.

Slično poput sastava na prošlogodišnjem Euru, Nizozemci nemaju velikih zvijezda na svojem popisu, koji je kombinacija mladosti i iskustva, iako čak i neki od najiskusnijih nisu dugo u nacionalnoj momčadi.

Na Euru su se nakon samo dvije utakmice prezentirali kao svojevrsni favorit iz sjene, no onda su ih već u prvoj utakmici nokaut-faze šokirali Česi. Tada se potvrdilo kako im i dalje treba iskustva takvih utakmica, pa će glavno pitanje biti kako će to izgledati sada.

Ždrijeb im je išao naruku

Oni se nalaze u na papiru najlakšoj skupini, onoj u kojoj se još nalaze Katar, Ekvador i njihov prvi protivnik, reprezentacija Senegala, te se očekuje prolaz skupine, a onda je dalje sve moguće, posebno ako završe na prvom mjestu.

Louis Van Gaal odustao je od nekih igrača čije je usluge koristio u protekle dvije godine, poput Svena Botmana, Briana Brobbeya i Ryana Gravenbercha, a glavne zvijezde trebali bi biti Memphis Depay, Frenkie De Jong, Steven Bergvijn, Virgil Van Dijk i novo čudo od djeteta, Xavi Simoms.

Simons je napravio pravu stvar prešavši iz PSG-a u PSV, u kojem ove sezone briljira, pa ne čudi njegov poziv, a vjerojatno i prilika da u Katru debitira za nacionalnu vrstu.

Ovako izgleda popis igrača reprezentacije Nizozemske:

Vratari: Justin Bijlow (Feyenoord), Remko Pasveer (Ajax), Andries Noppert (sc Heerenveen)

Obrana: Virgil van Dijk (Liverpool), Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Jurriën Timber (Ajax), Denzel Dumfries (Internazionale), Stefan de Vrij (Internazionale), Mathijs de Ligt (Bayern Munich), Tyrell Malacia (Manchester United), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)

Veza: Frenkie de Jong (FC Barcelona), Steven Berghuis (Ajax), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Cody Gakpo (PSV), Marten de Roon (Atalanta), Kenneth Taylor (Ajax), Xavi Simons (PSV)

Napad: Memphis Depay (FC Barcelona), Steven Bergwijn (Ajax), Vincent Janssen (Royal Antwerp FC), Luuk de Jong (PSV), Noa Lang (Club Brugge), Wout Weghorst (Beşiktaş).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider