Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Rutinski odrađeno

Englezi bez problema prošli Senegalce koji su dobro parirali pola sata: Francuzi čekaju u četvrtfinalu!

Engleska je slavila 3:0 protiv Senegala u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru.

Galerija Engleska - Senegal Engleska - Senegal Engleska - Senegal +3 Engleska - Senegal

Nogometaši Engleske plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva 3:0 (2:0) pobjedom protiv Senegala u susretu osmine finala igranom na stadionu Al Khor.

Vlado Boban u pustinji Reporter Dnevnika Nove TV proveo cijeli dan u pustinji, roštiljao i - prespavao divider

Strijelci za europske doprvake bili su Jordan Henderson (38), Harry Kane (45+3) i Bukayo Saka (57).

Engleska je do velike prednosti stigla u završnici prvog poluvremena. U 38. minuti Kane je odlično proigrao Bellinghama koji je probio lijevi bok i poslao povratnu loptu na 11 metara Hendersonu koji je odličnim udarcem svladao Mendyja.

Saša Lugonjić Nije realno da će Dalić baciti Gvardiola na lijevog beka: Sosa ne može, Barišić kreće od prve minute divider

U posljednjim sekundama prvog dijela previše Senegalaca je krenulo u napad, a nakon izgubljene lopte Bellingham je povukao protunapad, proslijedio loptu za Fodena koji je vidio da ga prati Kane i uposlio svog kapetana koji je izbio sam pred Mendyja i rutinirano ga svladao za 2:0.

Dvoboj je rezultatski zaključen u 57. minuti kada je Saka povisio na 3:0 iskoristivši odličan prodor Fodena po lijevoj strani i dodavanje kroz noge kapetana Senegala Koulibalyja. Mladi napadač Arsenala spremno je dočekao loptu u sredini kaznenog prostora i sigurno realizirao priliku.

gol expired Sin jednog od najboljih bosanskohercegovačkih nogometaša navija za Hrvatsku: Ne skida dres Vatrenih! divider

Engleska će tako u četvrtfinalu 10. prosinca igrati protiv branitelja naslova Francuske koja je ranije u nedjelju  3:1 nadigrala Poljsku.

 

 
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider