Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Od 1998. godine

Majstori nokaut-faze SP-a: Uspješnije od Hrvatske samo su četiri reprezentacije

Hrvatska je pobijedila Japan i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, a uspješnije od Hrvatske po broju pobjeda u nokaut-fazi Mundijala poslije 1998. samo su četiri reprezentacije.

Reprezentacija Hrvatske pobijedila je Japan boljim izvođenjem penala i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, koje u Katru za Dnevnik Nove TV prate Saša Lugonjić i Vlado Boban.

Potonji je bio s hrvatskim navijačima poslije utakmice, a pred hotelom Hilton Doha, u kojem su Vatreni smješteni na SP-u, bio je Saša Lugonjić.

Naši bi se reprezentativci trebali oko 21 sat po hrvatskom vremenu vratiti u hotel. Neće se dugo slaviti jer je već za četiri dana četvrtina finala. Vatreni su ovom dramatičnom pobjedom nastavili svoj niz iz Rusije, kad su plasmane u četvrtfinale, odnosno polufinale Mundijala ostvarili upravo poslije boljeg izvođenja penala.

Ovim novim trijumfom Hrvatska se izjednačila s velikom Argentinom po broju pobjeda u nokaut-fazi Mundijala sa sedam od 1998. godine, ispod nas su ostali Italija, Engleska i Španjolska, koje imaju po pet prolazaka, a bolji su od Vatrenih Nizozemska s devet pobjeda, Brazil s 12, Francuska s 13 odnosno Njemačka s 14.

U povijest SP-a danas se upisao i Ivan Perišić, a više o svemu možete saznati u videu na početku teksta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider