Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
HOĆE LI SE OPORAVITI?

Senegal u panici: Mane jučer izašao s terena, L'equipe danas donio strašne vijesti

Ozljeda Sadija Manea mogla bi ponajboljeg afričkog nogometaša udaljiti sa Svjetskog prvenstva u Katru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jučerašnji bundesligaški susret protiv Werdera trebao je biti pretposljednji za Bayern prije pauze zbog Svjetskog prvenstva u Katru, gdje će se unutar svojih reprezentacija naći veliki broj njihovih nogometaša.

Među njima je i Sadio Mane, jedan od dva trenutno najbolja afrička nogometaša te svakako najbolji koji bi se tamo trebao naći, budući da su Salahov Egipat upravo Senegalci eliminirali.

Prve vijesti su uznemirile pa ipak smirile Senegalce

No, to je postalo upitno nakon dvadesete minute jučerašnjeg susreta Bayerna i Werdera. Mane je tada u jednom trenutku završio na podu, a onda je izašao s terena tražeći zamjenu. 

Svi navijači Senegala u tom su se trenutku našli u panici, da bi ih nedugo nakon utakmice smirio pomoćni trener Bayerna, Dino Topmöller, izjavivši:

"Mane je dobio jedan udarac u nogu, koji je doveo do bola u živcu. Nije to ništa ozbiljno i njegov nastup na Svjetskom prvenstvu ne bi trebao biti upitan."

Je li se dogodio šokantni preokret?

Danas su se ipak pojavile nove vijesti, a plasirao ih je visokotiražni francuski L'Equipe.

Oni su naveli kako je Mane doživio ozljedu zbog koje će propustiti prvenstvo. U svom kratkom tekstu navode ozljedu tetive, no nije poznato odakle su dobili takve informacije. 

 U svakom slučaju, unutar najbolje afričke reprezentacije trenutno se ne događaju lijepi trenuci. Njih inače mnogi smatraju svojevrsnim "dark horseom" prvenstva, odnosno momčadi koja bi mogla najugodnije iznenaditi. Pogled na njihov sastav i klubove gdje igrači nastupaju svakako daje tome u prilog.

No, ostanu li bez svog najboljeg nogometaša, bit će to svakako šok i za njihov kolektivni moral.

Senegal se na prvenstvu nalazi u Skupini A uz Ekvador, Nizozemsku i Katar te su jedni od glavna dva favorita za prolazak skupine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider