Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Loše im se piše

Iranci se pakiraju kući i spremaju na najgore moguće posljedice: Evo što ih čeka u domovini

Nogometna reprezentacija Irana završila je svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Katru i sad se suočava s mogućim uhićenjima i batinama po povratku u domovinu.

Iran (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Irana završila je svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Katru, a njihovi reprezentativci sad će se morati suočiti s posljedicama zbog događa s Mundijala.

Ansarifard i Taremi Luda sudačka nadoknada za utjehu državi koja pati divider

Iran je zaključio svoju priču u Katru porazom od SAD-a, međutim nogometni reprezentativci sad će morati odgovarati zbog scena s početka njihovog nastupa na svjetskoj smotri.

Odbili pjevati himnu

Odbili su, naime, pjevati nacionalnu himnu zbog policijskog nasilja prema ženama i prosvjednicima u svojoj zemlji.

Nogometaši Irana Mučna uvertira u ključni dvoboj Svjetskog prvenstva: Iranci dobili jezive prijetnje? divider

To što su učinili mogli bi skupo platiti, stručnjak za iransku politiku Kenneth R. Timmerman kaže za NY Post kako bi mogli snositi posljedice.

"Da sam u njihovoj koži, bojao bih se uhićenja", započeo je. "Čak i da su pobijedili bili bi uhićeni, žestoko pretučeni i upozoreni kako to više nikad ne smiju ponoviti.“

Klasične metode

Agent CIA-e Mike Baker dodao je u razgovoru za isti mediji kako bi kazne mogle biti doista rigorozne:

Iranski nogometaši VIDEO Iranci otpjevali himnu, navijači neutješno plakali: Jedna djevojka poslala moćnu poruku divider

"Iranski režim je dosad pokazivao nevjerojatnu brutalnost. Ne vjerujem kako će nešto promijeniti u ovom slučaju. Neće biti dobro ako ste iranski reprezentativac i vraćate se kući", kaže.

Ipak propjevali

Iranska nacionalna televizija imala je čini se krticu u taboru, jer su dobro znali što će reprezentativci učiniti pa su se isključili iz programa dok je himna svirala i uključili se ponovo tek kad je utakmica s Englezima krenula.

Nogometaši Irana Nevjerojatne scene sa SP-a: Iranski nogometaši odbili pjevati himnu, navijači je izviždali divider

Ostale dvije utakmice skupine Iranci su pjevali nacionalnu himnu, uz suze brojnih navijača na tribinama, čini se kako je u međuvremenu stiglo oštro upozorenje iz domovine te kako su ga zbog vlastite dobrobiti odlučili poslušati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider