Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Razgovor s Markom Šepatom

VIDEO Bivši ljubimac Dinamovih navijača koji je proveo deset godina u Japanu: ''Mana im je visina, prekidi su nam prilika''

Reporter Nove TV Marko Šepat popričao je s Mihaelom Mikićem koji je proveo gotovo puno desetljeće u Japanu.

Naš reporter Nove TV Marko Šepat popričao je s Mihaelom Mikićem koji je proveo cijelo desetljeće u Japanu. Mikić je bio ljubimac Dinamovih navijača, u plavom dresu je upisao 190 nastupa, a nakon Dinama odlučio je otići u nogometnu egzotiku - u Japan.

Mikić je proveo gotovo cijelo desetljeće u Japanu, ponajviše u Hiroshimi za koju je od 2009. do 2017. godine upisao 223 nastupa.

Xherdan Shaqiri FOTO Pogledajte Shaqirijevu proslavu gola koja je naljutila srpske navijače i medije: ''Opet provocira'' divider

Mikić je dobro upoznat s japanskim nogometom, a rezultati protiv Njemačke i Španjolske govore sami za sebe, definitivno nije za podcjenjivati Japance.

''Odigrali su protiv Španjolske, a posebno protiv Njemačke, katastrofalno prvo poluvrijeme, a na kraju su u drugim poluvremenima napravili čudo. Očito da dolazi do izražaja ta njihova vjera u svoje mogućnosti i njihov fanatizam'', govori Mikić.

gol expired VIDEO On je superheroj Vatrenih: Pogledajte što o Gvardiolu kažu djed, baka, prijatelji, ali i prethodni treneri divider

Mikića je u Hiroshimi vodio trenutačni japanski izbornik Hajime Moriyasu, dobro je upoznat s njegovim vođenjem momčadi, taktički je veoma fleksibilan, a Mikić tvrdi da Japanci imaju svojih mana.

''Mana im je fizička snaga, ali i visina, mislim da bi u prekidima trebali tražiti svoje prilike. Ključni će biti i centaršuti, bitno je popuniti njihov kazneni prostor, tu im možemo napraviti problem'', kazao je Mikić.

Više o Mikićevoj analizi Japana, ali i ostalih zanimljivosti pogledajte u video prilogu na početku članka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider