Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
''TO JE NEPRIHVATLJIVO''

Legendarni nogometaš nakon snimke koju je objavio Dalić: ''Kakva sramota za Hrvatsku''

Pjesma hrvatskih nogometaša izazvala negativne reakcije dijela javnosti u BiH.

Hakan Sukur 2013. godfine (Foto: Afp)

U dijelu medija u Bosni Hercegovini veličanstveni uspjesi hrvatske nogometne reprezentacije dobili su i neke negativne konotacije.

Malo su Zlatka Dalića, čovjeka koji je drugi put zaredom Vatrene odveo u samu završnicu svjetskog prvenstva, određeni mediji iz Sarajeva ismijavali zbog spominjanja hrvatskih branitelja nakon izbacivanja Brazila, a posebno je nekima zasmetala pjesma hrvatskih nogometaša na večeri.

Hrvatski je izbornik objavio snimku slavlja nogometaša za večerom, koji su od brojnih pjesama zapjevali i ''Lijepa li si'', u kojoj je za neke Bošnjake sporan stih ''Herceg-Bosno, srce ponosno''.

Hakan Sukur 2013. godfine Hakan Sukur 2013. godfine (Foto: Afp)

Sve zbog jednog stiha iz ''Lijepa li si''

Nakon što je iz dijela BiH krenula prava kanonada zbog te pjesme, na Twitteru se oglasio i legendarni turski nogometaš Hakan Sukur, poznat po tome što ga je autoritativni turski predsjednik Erdogan izbrisao iz povijesti turskog nogometa zbog podržavanja njegovih političkih neprijatelja.

"Uz Bosnu i Hercegovinu sam. Ovo je neprihvatljivo. Kakva sramota za Hrvatsku", poručio je legendarni Turčin priloživši jednu objavu iz BiH na kojoj stoji:

''Za Bošnjake termin Herceg-Bosna znači koncentracijske logore, silovanja, torture, ropstvo, progoni, ubijanja...''

Naravno, ovo je teško pretjerivanje i politiziranje, a Sukur vjerojatno nije dobro upućen u cijelu priču. 

Ono što je bitnije je da je većina građana u BiH iskreno navijala za Vatrene, što, na primjer, potvrđuju snimke iz mnogih sarajevskih kafića, ali uvijek postoje oni koji će iskoristiti situaciju za raspirivanje određenih sukoba.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider