Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Vatreni ih ugasili

Belgijski mediji tuguju: "Ovo je kraj naše zlatne generacije! Upisali su nas na svjetsku kartu, ali..."

Belgijanci su na prošlom Svjetskom prvenstvu osvojili broncu i nadali su se da u Katru mogu napraviti korak više. Međutim, ništa od toga.

Razočarani Belgijanci (Foto: Afp)

Raspoloženje u belgijskim medijima, očekivano, bilo je prilično tmurno nakon utakmice s Hrvatskom i ispadanja sa Svjetskog prvenstva.

Njihovoj reprezentaciji trebala je pobjeda, ali nisu uspjeli postići pogodak protiv naše reprezentacije čijom je obranom fenomenalno dirigirao Joško Gvardiol, a onda kada ovaj senzacionalni 20-godišnjak ne bi uspio sve zatvoriti, na strani Vatrenih je bila i sreća.

U svakom slučaju, tuga je kod Belgijanaca golema.

"Ovo je kraj jedne ere. Naša zlatna generacija u proteklih 10 godina upisala je Belgiju na svjetsku nogometnu kartu, ali se nikad nije do kraja etablirala", piše Het Nieuwsblad.

Slično rezonira i Het Laatste Nieuws.

"Kakva dolina suza! Unatoč velikim prilikama, Crveni vragovi nisu zabili i ispadaju sa Svjetskog prvenstva. Posljednji ples bio je spor i nimalo lijep. Ovo je kraj naše zlatne generacije, nazdravimo im."

Le Soir piše da je izbornik Roberto Martinez najavio odlazak:

"Ovih 0:0 s Hrvatskom je bilo kobno za Belgiju. Martinez je u suzama objavio da napušta mjesto izbornika."

De Standaard svaljuje krivnju na Martineza.

"Ovo Svjetsko prvenstvo ući će u knjige kao pogrešna procjena Roberta Martineza. On se kao izbornik kladio da bi Belgija mogla rasti na turniru, ali naša reprezentacija je potučena, ovim igračima je nedostajalo ritma i oštrine. Martinez je vjerovao da ova Belgija može osvojiti Svjetsko prvenstvo, ali u konačnici je ovo bio frustrirajući turnir", zaključuju Belgijanci.

Hrvatska osvojila drugo mjesto u skupini F Svjetskog prvenstva. Što kažete?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider