Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Senzacija!

Rukometaši Zagreba uzeli bod "danskoj reprezentaciji" dvije sekunde uoči kraja utakmice

Rukometaši Zagreba odigrali su 30:30 s moćnim Aalborgom u Ligi prvaka.

RK Zagreb (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

U susretu 4. kola A skupine rukometne Lige prvaka Zagreb je u Areni odigrao 30-30 protiv danskog Aalborga izjednačivši golom Miloša Kosa dvije sekunde prije kraja susreta.

Bila je to odlična utakmica u kojoj su Danci bolje otvorili dvoboj, no Zagreb je nakon početnog traženja podigao ritam, pronašao igru i do kraja susreta gledali smo izjednačenu utakmicu koja je razriješena dramom.

Hrvatskom prvaku je ovo bio treći bod, dok je Aalborg na pet bodova.

Turska VIDEO Neugodan poraz u Osijeku: Hrvatska izgubila od Turske u borbi za Euro! divider

Danci su daleko bolje otvorili susret. Serijom brzih golova došli su do prednosti od 4-0. Četiri gola prednosti imali su i u 20. minuti (12-8), no hrvatski prvak je završnicu prvog poluvremena odigrao sjajno nadoknadivši zaostatak. Zagreb je podigao ritam igre, zaigrao daleko čvršće u obrani i prednost Aalborga se počela topiti. U 29. minuti Zagreb je izjednačio na 14-14, a do konca poluvremen obje su ekipe postigle po još jedan gol za 15-15.

Gosti su bolje ušli i u drugi dio, poveli su 17-15, međutim Zagreb je s tri gola u nizu došao do prvog vodstva na utakmici (18-17). Danci ponovo bježe na +2 (20-18), ali je Zagreb izjednačio (20-20), da bi u 44. minuti i ponovo poveo (23-22).

Vlado Boban na snimanju VIDEO Ovakvo predstavljanje Turske dosad niste vidjeli: Sportski novinari Dnevnika Nove TV u neviđenom izdanju divider

Minute koje su slijedile donijele su igru gol za gol. Zagreb bi poveo, a gosti izjednačili. Pet minuta prije kraja Zagreb je prvi puta na utakmici poveo i s dva gola razlike (29-27), ali se Aalborg vratio s tri vezana pogotka za vodstvo 30-29 svega 90 sekundi prije kraja susreta.

Zagreb nije iskoristio idući napad, Niklas Landin je obranio udarac Luke Lovre Klarice, međutim niti gosti nisu bili uspješni i Zagrebu je ostalo 10 sekundi za izjednačenje. Andrija Nikolić je pozvao minutu odmora kako bi razradili plan zadnjeg napada i Zagreb je uspio zabiti. Junak je postao Miloš Kos pogodivši dvije sekunde prije kraja za 30-30.

Latvija - Armenija Iznenađenje u hrvatskoj skupini: Već otpisani autsajder uzeo prve bodove! divider

Kod Zagreba najefikasniji su bili Zvonimir Srna sa sedam golova, Luka Lovre Klarica sa šest, Timur Dibirov s pet, te junak Kos koji je zabio četiri gola. Matej Mandić je imao sedam obrana.

Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Mikkel Hansen i Mads Hangaard sa po šest golova, dok je Sebastian Barthold postigao pet golova. Niklas Landin je sakupio šest, a Fabian Norsten tri gola.

U drugom susretu večeri Kolstad je pobijedio Pick Szeged 37-24. Domaćin je već na poluvremenu imao 13 golova razlike, pa je nastavak susreta bio tek odrađivanje posla.

Daniel Sturridge i Xherdan Shaqiri Bivša zvijezda Liverpoola završila na tjeralici: Razlog je podosta bizaran divider

Goran Johannssen i Bjorn Gudjonsson su zabili po osam golova u pobjedničkim redovima, dok su Pick Szeged predvodili Richard Bodo, Imanol Alustiza i Matej Gaber sa po pet golova. Hrvatski rukometaš Mario Šoštarić je zabio tri gola, dok se Marin Jelinić i Luka Stepančić nisu upisali među strijelce.

U prvom susretu iz ove skupine THW Kiel je u srijedu pobijedio Industria Kielce sa 35-31 upisavši i četvrtu pobjedu u skupini.

Njemački sastav su do nove pobjede predvodili Šveđanin Eric Johansson, te Elias Ellefsen a Skipagotu s Farskih Otoka sa po sedam golova, dok je hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak postigao jedan pogodak.

Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Francuz Nicolas Tournat i Poljak Szymon Sicko sa po sedam golova, dok je hrvatski rukometaš Igor Karačić zabio četiri gola.

Na ljestvici vodi Kiel sa maksimalnih osam bodova.

Peto kolo otvaraju PSG i Aalborg 18. listopada, a dan kasnije se sastaju Zagreb - Eurofarm Pelister, Kolstad - THW Kiel i Kielce - Pick Szeged.

SKUPINA A:

Kolstad - Pick Szeged 37-24 (24-11)
ZAGREB - Aalborg 30-30 (15-15)

Skupina A Lige prvaka:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider