Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
GIMNASTIČKI REPREZENTATIVCI

VIDEO Srbić, Ude i Benović najavili početak sezone: "Nabrijani smo i spremni!"

Najbolji hrvatski gimnastičari uskoro kreću u nova natjecanja.

Tin Srbić osvajač je olimpijskog srebra u Tokiju 2021. Filip Ude je veteran koji je medalju istog sjaja osvojio u Pekingu 2008, dok je Aurel Benović jedan od najvećih nadolazećih talentata koji briljira u parteru, a sada će se okušati i u preskoku...

"Za 3 dana počinje sezona tako da smo svi nabrijani, spremni i jedva čekamo da to počne", rekao je Filip Ude u početku priloga Dnevnika Nove TV.

Srbić se vraća nakon ozljedama obilježene 2022.

Iza Tina Srbića je 2022. u kojoj se jako dugo mučio s neugodnom ozljedom, ali to je sada prošlost.

"Oporavio sam se, dobro se spremamo, malo sam promijenio koncept vježbe, puno bolje mi paše i vjerujem da ću to moći sad isprobat i pokazat u ovim prvim Svjetskim kupovima", potvrdio je svoje planove Srbić.

Udeu je 36 godina, ali kako sam ističe:

"Evo, ne dam se. Sa skoro 37 na leđima, trudim se i dalje, i nadam se da će ova sezona biti toliko uspješna kao prošla."

Glavno natjecanje je Europsko prvenstvo

Obojica će na Europsko prvenstvo u Antaliji koje se održava u travnju otići s visoko postavljenim ciljevima.

"Jednom u karijeri da probam uhvatiti to europsko zlato i vjerujem da s ovom vježbom da imam šansu se borit sa svima u Europi za tu medalju", dodao je Srbić.

"Ako postoji šansa za to, ali i ako ne osvojim, napravio sam sve što sam htio u karijeri, tako da, sve ostalo je plus", otkrio je Ude, kojem svako veliko natjecanje može biti posljednje.

A veliki plus za Benovića je treniranje sa Srbićem i Udeom.

Benović je budućnost

"Skupljam neka iskustva od njih, jako su dobro društvo, tako da velika mi je čast", ispričao je mladi talentirani gimnastičar.
 

2020. je senzacionalno je osvojio srebro na Europskom prvenstvu.

"Očekujem da na ovom Europskom prvenstvu budem isto tako dobre forme kao i 2020. godine", iznio je nadu, dodavši:

"Naravno, bit će svi najbolji gimnastičari i bit će mi pogotovo velika čast nastupati pored aktutalnog svjetskog prvaka Artema Dolgopyata."

A na putu do dobrih rezultata, uvijek je dobrodošlo dobro druženje unutar reprezentacije, pa tko je glavni zabavljač?

"Eto, ne znam. To morate...ne znam, mislim da smo svi podjednaki", skromni je rekao Čakovčanin.

"Čak bih rekao da je možda Ude kao najstariji član reprezentacije i najviše potiče tu zezanciju, uvijek je s njim zabavno i osobno se veselim kad idemo na duže puteve skupa", otkrio je Srbić.

"On je već toliko dugo u reprezentaciji, tak da kad su svi mislili da ne može više, on je ušao u finale Europskog i Svjetskog prvenstva. Od njega se nikad ne zna šta se može očekivat, a uvijek nam da najviše."

Pa nek se s najvišim ostvarenim ciljevima za početak vrate sa prvog Svjetskog kupa u sezoni. Bit će to dobar temelj za preostale izazove koji ih očekuju u ovoj predolimpijskoj godini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider