Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
UŽASNA ODLUKA

VIDEO Novi skandal na Euru: Drugi kut otkriva skandaloznu odluku kojom je poništeno švedsko izjednačenje

Rukometaši Danske u velikoj su drami savladali Šveđane, kojima je poništen pogodak nekoliko sekundi prije kraja.

Švedska - Danska (Foto: Afp)

Skandinavski rukometni klasik na Europskom rukometnom prvenstvu, između Danske i Švedske, ponudio je pravi spektakl po pitanju kvalitete igre te neizvjesnosti do samoga kraja.

Nažalost, ponudio je i još jednu kontroverzu o kojoj se na kraju govori više nego o samoj utakmici. I to u završnici, doslovno u posljednjem napadu Švedske, koji im je mogao donijeti izjednačenje.

Gol prvo poništen Dancima pa onda i Šveđanima

Imali su suci itekako posla na kraju. Naime, Danci su 17 sekundi prije kraja postigli pogodak i pobjegli na dva pogotka razlike, no reagirala je švedska klupa i došlo je do gledanja snimke, na kojoj je ustanovljeno da je danski igrač prestupio i pogodak je opravdano poništen.

Švedska je tako dobila priliku odigrati napad za izjednačenje, pri rezultatu 28:27. I oni su onda postigli pogodak, koji je poništen.

Na snimci koju je ponudio prijenos bilo je jasno što je suđeno. U trenutku kad je Oscar Bergendahl postigao pogodak, njegov suigrač Hampus Wanne, koji je radio blok, nalazio se unutar šesterca Danske.

Spomenutu situaciju onako kako su vidjeli gledatelji u prijenosu, pogledajte OVDJE.

Drugi kut otkriva kako je gol regularan

No, sad se pojavila snimka s tribine, na kojoj savršeno možemo vidjeti što se dogodilo. Wanne naime nije ušao u prostor Danaca, nego ga je doslovno ugurao Simon Hald, danski igrač s kojim je bio u duelu na crti.

Suci nisu gledali snimku, kao u situaciji napad ranije, nego su jednostavno ostali pri svojoj odluci, a Danci su mogli slaviti. 

Iako je švedski igrač uistinu bio u šestercu, to ne bi trebalo djelovati na situaciju. Jer u suprotnom bi obrambeni igrač uvijek mogao protivnika ugurati unutra i tako prekinuti napad. Strijelac Bergendahl nije napravio nikakav prekršaj i uvjereni smo da je gol trebao biti priznat.

Radi li se tu o svojevrsnoj kompenzaciji za poništen pogodak Danaca, koji su tijekom cijele odluke na suce vršili ogroman pritisak? Što god bilo, odluka iz tog kuta izgleda katastrofalno.

Tu snimku s tribine, koja nam otkriva što se dogodilo, možete vidjeti OVDJE.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider