Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
GOLČINA "IZ SLOBODNJAKA"

VIDEO Neviđeno u povijesti Eura: Francuzi se spasili golom u posljednjoj sekundi iz nemoguće pozicije

Rukometaši Francuske na čudesan su način izborili produžetke, a onda i pobjedu, u polufinalnoj utakmici rukometnog Eura protiv Švedske.

Gol Prandija (Foto: Afp)

Nevjerojatan rukometni spektakl ponudilo je prvih 60 minuta utakmice polufinala Europskog prvenstva između Francuske i Švedske. Ali, sama završnica regularnog dijela nešto je posebno, zbog načina na koji su Šveđani ostali bez već gotovo upisane pobjede.

Riječ je o golu kojim su Francuzi izborili produžetke, a onda i pobjedu kojom su osigurali novo finale za svoj trofejni reprezentativni rukomet.

Što su Šveđani prokockali je teško opisati

Pola minute prije kraja utakmice imali su 27:25. Onda su Francuzi preko Lennea smanjili na 27:26, no lopta je bila u švedskim rukama. Pozvali su time out i odigrali brzi napad koji je završio koraci Gottfridssona

Francuzima je tada preostalo samo desetak sekundi do kraja, što su Šveđani obranili. No, s istekom vremena dogodio se prekršaj na desetak metara od gola. 

Preostao je Francuzima još samo taj šut iz gotovo nemoguće pozicije. Uistinu, golovi iz tzv. slobodnog udarca su u rukometi izuzetno rijetki, a u ovakvoj utakmici neviđeni.

Prandi zabio gol za povijest

No, loptu je uzeo Elohim Prandi, spustio se u desnu stranu i onda spektakularno pogodio pod gredu Palickinog gola za izjednačenje i produžetke. 

Kakav izlazak Francuza iz ponora, a pogodak Prandije je tako šokirao Šveđane da su im se Francuzi u nastavku odmah odvojili i zadržali prednost do kraja te se plasirali u finale.

Spektakularan pogodak Prandija, koji je vjerojatno upravo preuzeo titulu pogotka prvenstva, pogledajte OVDJE

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider