Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najavili sezonu

VIDEO Hrvatski skijaši spremni za novu sezonu: Nakon 19 godina nema utrke na Sljemenu

Leona Popović, Zrinka Ljutić, Filip Zubčić, Istok Rodeš i Samuel Kolega predstavljaju hrvatsko skijanje.

Hrvatski skijaši spremni su za početak Svjetskog kupa, prvi je na redu Selden u kojem sezonu otvaraju Zrinka Ljutić, Filip Zubčić i Samuel Kolega.

"Želim dobiti veću konstantu. U slalomu želim ostvariti što bolji rezultat, koje postolje to bi bilo lijepo ponoviti. U veleslalomu je sljedeći korak doći do prvih 30", kazala je talentirana Ljutić.

Kolega tvrdi da ima velika očekivanja za novu sezonu, a Zubčić se nada odličnoj sezoni:

"Super se osjećam, zdrav sam i fizički odličan. Nadam se da ćemo razvaliti ove sezone".

Cibalia - Zrinski Kultni hrvatski klub u problemima: Minibusom putovali desetak sati na utakmicu, igrači sjedili na podu divider

Prošlu su sezonu sjajno odradile Leona Popović i Zrinka Ljutić koji je sa samo 19 godina ulovila prvo postolje, dok je Popović u slalomu na završnici Svjetskog kupa bila druga. To je bio najbolji rezultat hrvatskog ženskog skijanja u posljednjih 16 godina:

"Mislim da sam prošle sezone u nekim utrkama mogla još više pokazati, tako da ima prostora za boljim skijanjem i rezultatima", rekla je Popović.

Ovo je sezona bez Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara, ali i bez utrke na Sljemenu po prvi put nakon 19 godina. Utječu li klimatske promjene na budućnost skijanja:

"Nalaze se alternativna rješenja, čuva se snijeg od prošle sezone, pokriva se raznim izolacijskim materijalima", otkrio je Vedran Pavlek, direktor Hrvatskog skijaškog saveza.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider