Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SVUDA CIJENJEN

VIDEO Egipatska epizoda hrvatske legende: Odmah je uzeo dvostruku krunu, a ponosan je na svoje nasljednike u reprezentaciji

Reporter Dnevnika Nove TV, Milan Stjelja, posjetio je Venija Loserta u njegovom Al Ahlyju.

Al Ahly je posljednjih godinu i pol dom jednog od najslavnijih rukometnih vratara u hrvatskoj povijesti. Venio Losert prvo je četiri godine bio trener golmana u egipatskoj reprezentaciji, ali otkako je u Al Ahlyju, u potpunosti se preselio u Kairo.

Kako je jednom Hrvatu živjeti u jednom kaotičnom Egiptu?

"Iskreno, treba se naviknut na to. Mentalitet je skroz drugačiji od našeg mentaliteta. Ali, kad ih malo bolje upoznaš i prihvatiš način na koji komuniciraju, onda je puno lakše. Bit će sutra, ako Bog da, tako oni kažu", rekao je bivši zlatni olimpijac i hrvatski barjaktar na otvaranju Olimpijskih igara.

Došao Venio, stigla dvostruka kruna

S dolaskom Loserta u Al Ahly, slučajno ili ne, poklopilo se da je klub uspio prekinuti petogodišnju dominaciju najvećeg rivala Zamaleka.

"Uzeli smo im prvenstvo i Kup prošle godine, tako da smo malo prekinuli njihovu dominaciju, ali to su podjednake ekipe.Ako ćemo gledati u nekim europskim okvirima, ovaj klub je jednu stepenicu ispod Zagreba", objasnio je.

Losert je u Ahly stigao na poziv Davida Davisa, bivšeg španjolskog reprezentativca i osvajača brojnih medalja.

Gledaju ga kao legendu, ali i prijatelja

"On je legenda, ima čudesan životopis i kada sam dolazio sam ovdje, rekao sam im da trebam ovog čovjeka i sva su se vrata otvorila", rekao je Davis.

"Za mene, Venio je bio velika legenda kao igrač te kao trener također",rekao je Mohamed Ibrahim, vratar Al Ahlyja, dodavši:

"Kad sam čuo da dolazi u Al Ahly, bio sam jako, jako uzbuđen jer sam pratio njegov rad u našoj reprezentaciji. Meni jako pomaže u svakodnevici, izvan rukometa, želi pomići, jako je dobra osoba, željna pomoći i vrlo prijateljski nastrojen."

Kako je bivši slavni reprezentativac doživio posljednji uspjeh aktualne reprezentacije?

Hrvatska je ponovno tako gdje pripada

"Mislim da Hrvatska pripada među tih 12 ekipa koje će igrati na olimpijadi. Dobro su izgledali na ovom tuniru. Tako da, to je dobar pokazatelj i ja im želim sve najbolje.“

Jasno, posebno je zanimljivo čuti što misli o svojim nasljednicima Mandiću i Kuzmanoviću.

"Iskreno, sviđaju mi se i jedan i drugi. I kao par mi se sviđaju, do sada su jako dobro funkcionirali. Ono što mi se posebno svidjelo i što je neočekivano kod tako mladih golmana je zrelost koju pokazuju. Dosad su pokazali da su odličan golmanski par i vjerujem da će u budućnosti isto tako pokazivati."

Naravno, Losert prati i nogometnu reprezentaciju kroz njihovu egipatsku turneju.

"Bilo kojoj državi bi bilo drago da ugosti hrvatsku reprezentaciju, koja je postigla takve rezultate u posljednje vrijeme, sigurno im je velika čast. Vidjeli ste na utakmici, Luka Modrić je bio glavna osoba na terenu. Vole to i stvarno znaju sve o hrvatskoj reprezentaciji."

Neka im sutra bude velika čast završiti na drugom mjestu turnira. Za Venia, pak, želimo nastavak uspješnog rada i obranu dvostruke titule s Al Ahlyjem.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider