Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
dva nova igrača

Veliko pojačanje PPD-a Zagreb: U klub stigao legendarni reprezentativac Hrvatske

Osim Gojuna u klub je stigao i novi golman.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jakov Gojun i Dino Slavić nova su pojačanja za sljedeću sezonu rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb, objavljeno je u srijedu na klupskim stranicama.

Uz Filipa Ivića, golmanski dres će obući i Dino Slavić. Dino je svoje prve rukometne korake započeo u rodnoj Rijeci odakle je preko Umaga došao u Ademar Leon, gdje je već tri godine. S PPD-om Zagreb potpisao je jednogodišnji ugovor počevši s 1. srpnja 2021. godine.

gol expired Loš početak Slavena Bilića u Kini: Izgubio je hrvatski derbi divider

"Zaista sam sretan što ću biti sljedeće godine član PPD-a Zagreb. Mislim da mi je nakon tri godine u Ademar Leonu ovo jedan dobar iskorak u karijeri. Nadam se da ću svojim igrama te požrtvovnošću i borbenošću pridonijeti svim ciljevima koje klub ima. O glavnom treneru sam čuo samo sve najbolje dok nekolicinu igrača znam jako dobro. S nekima sam igrao u Premijer ligi, dok se s drugima poznam i privatno. Nadam se da nas u ovim čudnim i teškim vremenima za sport čeka jedna uspješna sezona", izjavio je Slavić pri potpisivanju ugovora

Gojun je svoju seniorsku rukometnu karijeru započeo igrajući u splitskom klubu Krilnik, nakon čega se prebacuje u također drugoligaški klub Solin. Njegov rukometni put nakon toga ide preko Zameta, Siscie do Croatia Osiguranja Zagreb gdje se zadržao tri godine, osvojivši sva tri naslova kupa i prvaka države. U bogatoj karijeri je nakon toga igrao za Atletico de Madrid, PSG te posljednjih šest godina za Fuchse Berlin.

Igrao je i za reprezentaciju s kojom igra finale Svjetskog prvenstva u Zagrebu 2009. godine.

gol expired Problemi za Real: Marcelo zbog rada na izborima propušta Chelsea? divider

Uz to srebro, olimpijsku i svjetsku broncu te srebro i bronca s europskih prvenstava zaokružuju uspjehe u nacionalnom dresu. Od pojedinačnih nagrada najzvučnija je ona iz 2010. godine kada je proglašen najboljim obrambenim igračem Europskog rukometnog prvenstva. Uprava PPD-a Zagreb s Gojunom je potpisala dvogodišnji ugovor, koji također počinje od ljeta 2021. godine.

"Prije svega želim zahvaliti upravi PPD-a Zagreb na pozivu. Drago mi je što sam opet došao u Zagreb, gdje sam i započeo karijeru. Mogu slobodno reći da mi je Zagreb bio odskočna daska prema inozemnoj karijeri. Kao klub i sredinu sam ga uvijek cijenio, bez obzira na lošije rezultate prošlih godina. Respektabilna momčad s Čupićem, Musom, Ivićem i ostalima se slaže za sljedeću sezonu, što mi se jako svidjelo i prepoznao sam ambiciju u tome. Želja mi je uvijek bila vratiti se u Zagreb i Hrvatsku, a veseli me što ću nakon jedne jake Bundeslige moći dati svoj doprinos ovom mladom Zagrebu koji uz pomoć nas nekoliko starijih može ostaviti svoj rezultatski trag.

gol expired Federer na aukciju stavlja svoje predmete: Nada se da će skupiti milijun funti divider

Čeka nas naporna i teška sezona jer je EHF Liga prvaka iz godine u godinu kvalitetom sve bolja, ali ova momčad ima dobru perspektivu. Trenera Obrvana poznajem i poznam njegov stil rada. Ozbiljan je i zahtjevan te slobodno mogu reći da traži savršenstvo. Svjestan sam svega i znam da svoje znanje želim prenijeti na mlađe igrače i mlađe uzraste jer su u jednom dobrom klubu koji ih jednog dana može lansirati u najveće i zvučne europske klubove. Imam veliki motiv, želju i volju te sam siguran da uz jedan dobar radi i borbu ili kako kažemo bacanje 'na glavu' idemo u nove pobjede", izjavio je Gojun

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider