Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
uh, nije bilo lako

Hrvatska preokretom do pobjede i četvrtfinala Svjetskog prvenstva!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Rusiju u drugoj utakmici na Svjetskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski vaterpolisti ostvarili su drugu pobjedu u drugoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu koje se održava u Budimpešti. Nakon što su u 1. kolu pobijedili SAD, vaterpolisti su slavili i protiv Rusije 10:8 (1-3, 3-3, 4-1, 2-1).

Bila je to puno teža pobjeda od očekivane, jer su Rusi krajem druge četvrtine vodili čak tri pogotka razlike. No Hrvatska je predvođena Marom Jokovićem i Sandrom Suknom napravila preokret u trećoj četvrtini uz čak četiri pogotka u nizu.

Rusi su odlično igrali u prvoj polovici utakmice i pola minute prije isteka druge četvrtine Lisunov je pogodio za vodstvo Rusije 6-3. U samoj završnici četvrtine Sandro Sukno smanjio je vodstvo Rusa, a onda smo u trećoj četvrtini napokon vidjeli pravu igru "barakuda". Prvo je Maro Joković dva puta realizirao igrača više, a u 22. minuti napokon je Hrvatska prvi puta povela na utakmici, Loren Fatović zabio je za 7-6.

U posljednjih osam minuta Hrvatska je ušla sa vodstvom 8-7, a pobjeda je zapečaćena minutu i 22 sekunde prije kraja susreta kada je Ante Vukičević iskoristio igrača više za vodstvo 10-8, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Najefikasniji u našim redovima bili su Maro Joković sa 4 i Sandro Sukno sa 3 pogotka, a kod Rusa najbolji je bio Sergej Lisunov sa 2 gola. U drugoj utakmici naše skupine sastaju se SAD i Japan (srijeda 17.30 sati).

Pred kraj utakmice isključen je hrvatski izbornik Ivica Tucak zbog drugog žutog kartona nakon dva prigovora.

Još Japan, pa četvrtinale

Hrvatska je prva u skupini D s četiri boda. Ovom pobjedom Hrvatska je praktički osigurala četvrtfinale u koje ide prvoplasirana momčad iz skupine jer su upisana slavlja protiv dva najveća suparnika. U petak Barakude igraju protiv Japana koji danas igra protiv SAD-a.

HRVATSKA: Bijač, Marcelić, Macan, Fatović 1, Lončar, Joković 4, Buljubašić, Vukičević 1, Bušlje, Sandro Sukno 3, Krapić, Šetka 1, Javier Garcia.

RUSIJA: Ivanov, Kornjejev, Lazarev 1, Vasiljev, Derevjankin, Bugajčuk 1, Ašajev 1, Merkulov 1, Nagajev 1, Sučkov 1, Holod, Lisunov 2, Šepelev.

IGRAČ VIŠE: Hrvatska 7-13, Rusija 2-8

PETERCI: Hrvatska 0-0, Rusija 1-1.

 

Rezultati by SofaScore

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider