Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Ugledni sportaši pozivaju vas da krenete njihovim putem

Dario Bašić, Marijo Možnik, Dajana Karaula i Cvita Gregov otkrivaju prednosti jednog od najvažnijih zanimanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ugledni, mladi profesori sa zavidnim karijerama pozivaju maturante na upis studija na Kineziološkom fakultetu. Izbornik U17 nogometne reprezentacije Dario Bašić, proslavljeni gimnastičar Marijo Možnik, kondicijska trenerica Hrvatske juniorske vaterpolo reprezentacije Dajana Karaula te kondicijska trenerica ženske košarkaške reprezentacije Cvita Gregov dio su ponosnog društva profesora Kineziološkog fakulteta u Zagrebu koji pozivaju sve buduće studente da se na nadolazećem Danu otvorenih vrata fakulteta i Studijskog centra za izobrazbu trenera, u petak, 13. svibnja od 9 sati iz prve ruke upoznaju s jednim od najzanimljivijih fakulteta u Hrvatskoj, te zanimanjem koje pruža mnoštvo mogućnosti za budućnost.

“Pošto sam i sam završio Kineziološki fakultet želim napomenuti svim učenicima koji imaju afinitet prema sportu, da je ovaj fakultet pravo mjesto za njih. Sport, rekreacija i kineziterapija su problematika današnjeg svijeta i sve je veća potreba za kineziolozima koji su stručni u ovom području. Svi studenti tijekom studija proći će kroz sve osnove sportova, unaprijediti svoje tijelo i na kraju krajeva pokušati dosegnuti neke krajnje granice svojih sposobnosti uz visoko teoretsko obrazovanje za poslovnu budućnost!” – izjavio je Dario Bašić, izbornik Hrvatske U17 nogometne reprezentacije koja je nedavno postigla zavidan uspjeh u Čileu na Svjetskom prvenstvu.

Na Danu otvorenih vrata svi budući studenti ali i zainteresirani građani moći će se upoznati s novitetima iz područja sporta, sportske rekreacije, kineziterapije, fitnessa, sportske dijagnostike i sportske prehrane.

“Fakultet ima prednost formiranja manjih grupa studenata na predavanjima zbog čega se stvaraju poznanstva i zajedništvo koje se rijetko viđa na drugim fakultetima. Također, već tokom studija nude se mnoge mogućnosti za angažman kroz studentsku praksu, a to pomaže da se studenti brže i lakše snađu na tržištu rada nakon diplomiranja.” – poručio je proslavljeni gimnastičar Marijo Možnik.

Posebno za učenike srednjih škola koji su zainteresirani za upis na Kineziološki fakultet tijekom Dana otvorenih vrata organiziran je obilazak Kineziološkog fakulteta u sklopu kojega će biti demonstrirani potencijalni elementi iz motoričkih znanja s ovogodišnjeg prijamnog ispita. Razredbeni postupak ili prijemni ispit svake godine se mijenja, odnosno tek dan prije prijemnog ispita bit će poznato koja motorička znanja će se ispitivati, tako da budući studenti Kineziološkog fakulteta moraju biti na sve spremni. No ono što je sigurno, na razredbenom postupku neće se provjeravati motoričke i funkcionalne sposobnosti.

“Na Kineziološkom fakultetu možete steći znanja koja su usklađena sa svjetskim znanstvenim postignućima na području tjelesnog vježbanja i zdravlja te unaprjeđenja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti u funkciji vrhunskih sportskih rezultata. Primjenom ovih znanja stvaraju se uspješni sportaši i zdrava populacija, od djece do odraslih.”– zaključila je profesorica Cvita Gregov.

Prvi prikaz razredbenog postupka za buduće studente održava se u petak, 13.5.2016., a počinje u 9:00 sati i on je namijenjen učenicima koji pohađaju nastavu u popodnevnoj smjeni. Drugi prikaz razredbenog postupka održava se isti dan i namijenjen je učenicima koji pohađaju nastavu u prijepodnevnoj smjeni i počinje u 14:30.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider