Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvi korak za OI

U Zagrebu otvoren veliki sportski događaj: "Ovo je povijesno prvenstvo za Hrvatsku"

Na EP-u nastupa 466 sportaša iz 36 zemalja koji će se nadmetati u slobodnom stilu te grčko-rimskom stilu hrvanja, među kojima je i 13 hrvatskih predstavnika.

Otvoreno Europsko prvenstvo u hrvanju u Areni Zagreb (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

U zagrebačkoj Areni otvoreno je 74. izdanje Europskog hrvačkog prvenstva, koje se održava u Zagrebu od 17. do 23. travnja.

Na EP-u nastupa 466 sportaša iz 36 zemalja koji će se nadmetati u slobodnom stilu te grčko-rimskom stilu hrvanja, među kojima je i 13 hrvatskih predstavnika.

"Ispred nas je veliko, povijesno prvenstvo za naš savez. Ljestvica je podignuta visoko, najviše. Trudimo se da ovo bude najbolje organizirano Europsko prvenstvo u povijesti", kazao je predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović.

Predsjednik Međunarodne hrvačke federacije (UWW) Nenad Lalović naglasio je kako je ovaj EP kruna u dosadašnjoj organizaciji brojnih hrvačkih natjecanja u Lijepoj Našoj.

"Ovo je veliki događaj, prvi korak prema Olimpijskim igrama u Parizu. Hrvatska je u posljednjem desetljeću napravila velik posao u organizaciji brojnih hrvatskih natjecanja, a ovaj EP je kruna za sve učinjeno", kazao je Lalović.

"Hrvatska je zemlja sporta i sjajnih sportskih rezultata. Vjerujem kako je i ispred hrvatskog hrvanja sjajna budućnost", dodao je Lalović proglasivši EP otvorenim.

Prisutnima se obratila i ministrica sporta i turizma Nikolina Brnjac.

"Veseli me što je naša zemlja domaćin još jednog velikog sportskog događaja, što ćemo ovoga tjedna u Zagrebu ugostiti najbolje europske hrvače i hrvačice. Ovoga tjedna u Hrvatsku dolaze i najbolji relijaši svijeta. U posljednjih pet godina Hrvatska je ugostila više od 100 velikih sportskih manifestacija, što samo potvrđuje kako je Hrvatska zemlja sporta i sportaša."

U ime Grada Zagreba dobrodošlicu i što bolje rezultate poželio je Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika.

Prva tri dana natjecanja na rasporedu je slobodno hrvanje, od srijede do petka borit će se žene, a od 21. do 23. travnja na rasporedu je grčko-rimski stil.

Prvog dana natjecanja nastupio je jedan hrvatski predstavnik, Kreško Škugor, u kategoriji do 79 kg u slobodnom stilu, no izgubio je u prvoj rundi kvalifikacija od bivšeg svjetskog prvaka, Rusa Hetika Cobolova, koji od 2021. nastupa za Srbiju.

HRVATSKI PREDSTAVNICI:

Slobodni stil:

Krešo Škugor - 79 kg

Žene:

Lana Nogić - 57 kg
Iva Gerić - 65 kg
Milla Anđelić - 72 kg
Marta Besek - 76 kg

Muški - Grčko-rimski stil:

Mihael Bešenić - 60 kg
Ivan Lizatović - 63 kg
Luka Ivančić - 67 kg
Pavel Puklavec - 72 kg
Antonio Kamenjašević - 77 kg
Filip Šačić - 82 kg
Ivan Huklek - 87 kg
Filip Smetko - 97 kg

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider