Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Teška borba

Norveški izbornik otkrio što će biti ključ, ''Stivi'' poručio bez čega Kauboji neće moći

Hrvatska i Norveška večeras od 20.45 igraju polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva 2017.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Obje momčadi jako se dobro poznaju, s obzirom na međusobne okršaje iz prošle sezone. A ovaj put susreću se u polufinalu Svjetskog rukometnog prvenstva 2017.

''Hrvatska je vrlo taktička momčad. Bit će jako teška utakmica, to je sigurno. Ipak, mislim da postoji šansa za naš prolaz, ali moramo odigrati na najvišoj razini da bi imali priliku'', izjavio je trener Norveške Christian Berge za službenu stranicu IHF-a te nadodao:

''Ključ će biti naša obrana i naš vratar. I moramo brzo trčati kako bi došli do lakih pogodaka iz kontre. Mi imamo istu taktiku u svakoj utakmici: Trčimo. Svaki put kad dobijemo priliku, mi trčimo. I kad smo umorni.''

Norveška na ovom SP-u igra ponajbolji rukomet, a jedan od glavnih igrača je fenomenalni Sander Sagosen, na kojega će hrvatska obrana trebati posebno pripaziti. Oni će tražiti osvetu za poraz na Europskom prvenstvu prošle godine.

''Nismo još sretni, možda smo lani na Europskom prvenstvu bili sretni plasmanom u polufinale, ali ove godine nismo. Želimo više – gladni smo'', kazao je bivši norveški reprezentativac, koji je svoju posljednju utakmicu za reprezentaciju odigrao baš protiv Hrvatske 2006. godine.

Ključ uspjeha Hrvatske bit će u zaustavljanju norveške kontre, ali i efikasnog napada kao što je to bio slučaj protiv Španjolske.

''Ne brinemo o našim prethodnim susretima prošle godine, ovo je potpuno nova utakmica. Oni su brzi kao lisice tako da će moji suigrači morati puno trčati. Poznajemo se jako dobro, oni su ista momčad kao što su bili prošle godine. Mislim da će utakmica biti vrlo teška, šanse su 50-50'', objasnio je Ivan Stevanović.

Utakmica Hrvatska - Norveška se igra s početkom u 20.45 u Parizu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider