Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
još dva dana

Izbornik Dinart: Jedva čekamo da krene Svjetsko prvenstvo

Branitelje naslova i domaćine Svjetskog rukometnog prvenstva testirao je Veselin Vujović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva dana ostalo je do početka svjetske smotre najboljih rukometaša o kojem možete čitati u specijalnoj temi posvećenoj Svjetskom rukometnom prvenstvu 2017.

Nakon što su prošle godine Nijemci postali europski prvaci, a Danska se okrunila olimpijskim zlatom u Rio de Janeiru, jedini naslov u vlasništvu najbolje generacije u povijesti rukometa ostao je onaj svjetskih prvaka.

Francuska ga brani na svom terenu, a u pohod na novu titulu kreće u srijedu navečer kada se igra jedina utakmica prvog dana natjecanja. Brazil je dobio čast igrati na otvaranju u AccorHotels Areni koju poznajete kao dvoranu Bercy.

Ovog vikenda Francuzi su odradili dvije pripremne utakmice. Sparing-partner bio je Slovenija Veselina Vujovića. Očito su domaćini procijenili kako je borbena momčad naših susjeda najbolji test za ono što ih čeka na Svjetskom prvenstvu. Pobijedili su Francuzi Slovence u obje utakmice pod vodstvom novog izborničkog dvojca ''Didier Dinart - Guillaume Gille''.

''Nismo ovu utakmicu odigrali s našim najvećim zvijezdama, ali oni koji su igrali bili su dobri. Vidjeli smo da William Accambray preuzima inicijativu i igra jako dobro. U prvoj utakmici u Toulouseu je bilo žestoko pa smo u Montpellieru napravili neke rotacije. Jedva čekamo da krene prvenstvo, ali ne žurimo. Protiv Brazila ćemo se spremiti na nešto drukčiju obranu koja će biti prilično naporna'', izjavio je nakon pobjede protiv Slovenaca legendarni Didier Dinart.

Izbornički duo koji je zamijenio Claudea Onestu konačni će popis objaviti u utorak navečer do kada očekujemo i konačnu listu putnika hrvatskog izbornika Željka Babića. Podsjetimo, Hrvatska u Umagu igra HEP Croatia Cup, a nakon pobjede protiv Tunisa u ponedjeljak je protivnik Kauboja reprezentacija Crne Gore.

Što može Hrvatska na rukometnom SP-u u Francuskoj?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider