Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
statistika zabrinjava, ali...

Analiza Kauboja nakon grupne faze: Pogledajte tko je zadovoljio, a tko ostao dužan

Hrvatska je grupnu fazu natjecanja na Svjetskom prvenstvu završila na drugom mjestu skupine C, no igra nije bila na zavidnoj razini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon razigravanja po skupinama na rukometnom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj postalo je jasno da Hrvatska do finala izbjegava nekoliko sjajnih reprezentacija poput Francuske, Švedske, Slovenije i Njemačke. To znači da nas put vodi prema Španjolskoj i Danskoj, no prvo i to već sutra slijedi dvoboj protiv Egipta.

Aktualni prvak Afrike završio je u svojoj skupini D na trećem mjestu. Egipat je slavio protiv Katara, Bahreina i Argentine, dok je teške poraze upisao protiv Danske i Švedske. Njih bi Kauboji jednostavno trebali pobijediti. Ne bude li iznenađenja četvrtfinala u ovom dijelu ždrijeba trebali bi krojiti Španjolska - Hrvatska, te Danska - Norveška.

Naši rukometaši morat će biti znatno efikasniji ukoliko izbore četvrtfinale. Dosada su na 62 posto realizacije šuta iz igre, što je četiri odnosno pet posto manje od Francuza tj. Danaca. Razlika se ne čini velika, no ako kažemo da je Egipat, koji ne spada u rukometnu kremu, također na 62 posto realizacije, onda ovaj podatak itekako zabrinjava.

Zašto je tome tako? U momčadi Željka Babića premalo je raspoloženih pojedinaca. Palac gore zaslužio je jedino Luka Cindrić koji je sjajan strijelac, ali još bolji asistent. Trenutno je s 27 asistencija drugi u toj kategoriji na cijelom prvenstvu.

Pravi nositelji igre zasada nisu oduševili. Domagoj Duvnjak je daleko od prave forme, pa je trenutno na tek 61 posto realizacije iz igre, te je s 21 asistencijom tek sedmi asistent. Zlatko Horvat i Manuel Štrlek navikli su nas na veću preciznost, baš kao što smo očekivali i veći broj golova Marka Mamića.

Luka Stepančić i Stipe Mandalinić najviše su razočarali s realizacijom od ispod 50 posto. Ni vratari Ivan Stevanović i Filip Ivić nisu na zavidnoj razini. Ne nalaze se u Top 10 vratara prvenstva, a zajedno su na prosjeku od tek 29 posto obrana.

Da ne bude sve tako crno, valja naglasiti da nas je baš preko Egipta put vodio do čak tri velike medalje. Pa tko zna, možda se priča, unatoč svim nepovoljnim statistikama, ponovni i ove godine u Francuskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider