Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
DETALJ PROMAKNUO SUCU

Šveđani bjesne na EHF: Tvrde da je Prandijev gol neregularan, a za to itekako imaju temelja

Ljubitelji rukometa u Europi ne mogu prestati komentarati spektakularan pogodak Elohima Prandija, vrijedan francuskog finala, no on je doveo i do bijesa u Švedskoj.

Švedski rukometaši (Foto: Afp)

Rukometaši Švedske nevjerojatno su prokockali već gotovo osigurano finale Europskog rukometnog prvenstva, nakon velikog povratka u drugom dijelu utakmice protiv Francuske.

Pola minute prije kraja imali su dva pogotka prednosti, ali uspjeli su dopustiti Francuzima da se vrate. Presudio je čudesni pogodak Elohima Prandija u trenucima kad je vrijeme već isteklo.

Šveđani se bune, čini se itekako s pravom

No to je gol o kojem švedski mediji i ljubitelji sporta od završetka utakmice ne prestaju govoriti. Naime, detaljan pregled snimke pogotka, koji nije odrađen u trenucima nakon što je postignut, sve je više ljudi uvjerio kako je riječ o neregularnom pogotku.

Glavni je faktor svega pokret desne noge prije Prandijeva udarca. Naime, on se dogodio nakon što je sudac dao znak za udarac. Budući da je Prandi digao desnu nogu s poda, prema pravilima on više ne smije pomaknuti lijevu.

No on se nakon toga učvrstio na desnoj nozi i bacio u stranu te na vrijeme ispustio loptu, koja je završila u golu. No problem je trenutak u kojem je sudac dao znak.

Prandi je pokretom već odabrao lijevu nogu kao stajaću

Da je sudac dao znak samo trenutak kasnije, odnosno nakon što je Prandi pomaknuo desnu nogu, on bi još uvijek mogao birati koja mu je stajaća.

Budući da je pomaknuo desnu nogu nakon sudačkog zvižduka, time je odabrao lijevu nogu kao stajaću te je više prema pravilima nije smio podići s poda.

Pogotka se prisjetite OVDJE

Suci ipak nisu vidjeli nikakav problem. Pogodak je priznat, a Šveđani su potonuli toliko da su im Francuzi u produžecima brzo pobjegli te otputovali u finale.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider