Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pavlek za Dnevnik Nove TV

Sve je spremno za Snježnu kraljicu: "Dobili smo zeleno svjetlo, ali puno je posla pred nama"

Slalomska utrka Snježna kraljica održat će se 4. i 5. siječnja na Sljemenu.

Zagreb će 4. i 5. siječnja ponovno ugostiti najbolje svjetske skijašice. Unatoč visokim temperaturama, slalomske utrke na Sljemenu dobile su zeleno svjetlo.

Reporterka Anita Kajtazi-Roth za Dnevnik Nove TV razgovarala je s direktorom alpskih reprezentacija Vedranom Pavlekom o Snježnoj kraljici i budućnosti hrvatskog skijanja.

Pripreme su u punom jeku, jučer je FIS dao zeleno svjetlo. To je odluka pro forme, ali puno je posla pred nama. Sinoć je padala kiša, a to je dobro u ovoj situaciji. Sada ima dovoljno količine snijega", rekao je Pavlek pa dodao:

"Nakon dvije pandemijske godine vraćaju se gledatelji na Sljeme, a sljemenske utrke su bile poznate po tome da su svi gledatelji korektno navijali za sve skijašice i skijaše. Nama je, kao organizatorima, primarni cilj vratiti gledatelje na Sljeme. Posljednji rezultati naših skijašica su veliki magnet ljudima da dođu".

Više nema Janice i Ivice Kostelića, ali hrvatsko skijanje ima dosta mladih skijaša i skijašica:

"Jako sam zadovoljan, mislim da se jako dobro razvijaju. Posljednji rezultat su temelj, a mislim da je to samo početak prema vrhu. Borimo se s najjačim skijaškim nacijama, još uvijek nemamo toliko postolja, ali smo svejedno među deset najboljih nacija u Svjetskom kupu", zaključio je Pavlek. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider