Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pravi masakr

Strašne scene na Tour de Franceu: Niz sudara, hitna evakuirala ozlijeđene

14. etapa Tour de Francea zaustavljena je na 25 minuta nakon masovne nesreće.

Tour de France (Foto: Afp)

Ulazak u Alpe i 14. etapa pretvorila se u pravi masakr vozača u subotu na Tour de Franceu s nekoliko padova, kratkom neutralizacijom utrke i kišom odustajanja, uključujući i ono Francuza Romaina Bardeta.

Bardet, koji je bio ukupno 12., pao je na 25. kilometru na nizbrdici niz Col de Saxel, prvoj poteškoći ove užasno teške 14. etape između Annemassea i Morzinea. Bardet je zbog ozljeda i šoka morao odustati, što je težak udarac za penjača iz Auvergnea, drugog na Touru 2016. i trećeg sljedeće godine, koji se ove godine ponovno namjeravao približiti postolju.

Martin Baturina Dinamo svladao Hajduk i osvojio prvi trofej sezone: Baturina zabio pogodak odluke divider

Bardet je jedan od pet vozača koji su odustali nakon Britanca Jamesa Shawa (EF Education), koji je pao na istoj nizbrdici, i još trojice koji se nisu uspjeli oporaviti od velikog pada nedugo nakon starta. Nakon jedva pet kilometara utrke, deseci biciklista pali su na tlo u dugoj desnoj krivini na mokroj cesti, neki su završili u niskoj bočnoj travi s potpuno poderanim hlačicama i dresom.

Louis Meintjes bio je jedan od najteže pogođenih, a Južnoafrikanac, koji je bio 13. u ukupnom poretku, morao je odustati zbog slomljene ključne kosti, potvrdio je njegov tim. Na nosilima je evakuiran i Španjolac Antonio Pedrero (Movistar), a odustao je i kolumbijski prvak Esteban Chaves (EF-Education).

Saša Lugonjić Sportski novinar Nove TV otkriva: ''Sve je spremno za ponedjeljak, a riješili smo i glavnu stvar…'' divider

Uprava Toura neutralizirala je utrku, da bi se ozlijeđene vozače moglo evakuirati kolima hitne pomoći.

Ova 14. etapa označava ulazak u Alpe i početak velike bitke između Jonasa Vingegaarda i Tadeja Pogačara, dva velika favorita za konačnu pobjedu, koje dijeli samo devet sekundi u generalnom plasmanu. U subotu je na programu bilo pet navedenih uspona, uključujući tri prve kategorije i jedan izvan kategorije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider