Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
EVO ŠTO SVE PIŠU

Španjolci se naslađuju: "Revanš! Nož u trbuh Hrvatske! Ovo su uspjeli samo nogometaši"

Španjolska vaterpolska reprezentacija je po prvi put osvojila naslov europskog prvaka.

Španjolska vaterpolska reprezentacija (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Hrvatska je protiv Španjolske propustila osvojiti drugo europsko zlato u nizu, imali su dva gola prednosti, no sve su prosuli u posljednjim minutama dramatičnog finala Europskog vaterpolskog prvenstva u Zagrebu.

To je izazvalo opće oduševljenje u španjolskim medijima, koji su euforično ispratili pobjedu svojih vaterpolista za prvo europsko zlato.

Na naslovnici poznate Marce vrišti naslov "Samo nam je ovo nedostajalo: Mi smo europski prvaci" pa u tekstu odaju priznanje genijalnom potezu Alvara Granadosa:

"Zabio je nož u trbuh Hrvatske, utišao bazen Mladost u Zagrebu i osigurao pobjedu Španjolske za prvu titulu europskog prvaka u povijesti", stoji u tekstu.

Hrvatska - Španjolska Hrvatska izgubila finale i osvojila srebro na Euru: Barakude ispustile naslov u nevjerojatnoj završnici! divider

Također, dodaju da su vaterpolisti postali tek druga španjolska reprezentacija koja je osvojila trostruku krunu - svjetsko, europsko i olimpijsko zlato. Do danas je to tek uspjela napraviti španjolska nogometna reprezentacija.

Katalonski Mundo Deportivo pak piše da su španjolski vaterpolisti izveli "preokret za povijest":

"Španjolska je pobijedila Hrvatsku spektakularnim preokretom u posljednoj četvrtini koji im je donio zlatu i putovnicu za Olimpijske igre u Parizu. U posljednjih osam minuta Španjolska je sve izvukla pred dugotrajnim napadima Hrvata, bezidejnim sucima i nagradila se golom koji je sada dio povijesti španjolskog vaterpola.

Ivica Tucak Ivica Tucak šokiran stao pred kamere: "Znam koji su razlozi poraza, ali..." divider

"Momčad koja je Europsko prvenstva započela porazom na peterce protiv Hrvatska, revanširala se u ključnom trenutku", piše katalonski list pa slavodobitno zaključuje da nije važno "kako ste počeli turnir, već kako ste završili".

AS pak piše da su španjolski vaterpolisti "osvojili zlato koje im je nedostajalo".

Vijesti s Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog vaterpola - TELEMACH HRVATSKA

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider