Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"ti gubitnik, ja pobjednik"

Skandal za skandalom na Svjetskom prvenstvu u plivanju: Dvojica odbila dijeliti postolje s "varalicom"

Skandal za skandalom potresaju Svjetsko prvenstvo u plivanju u korejskom Gwangjuu.

Sun Yang na postolju (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nastavljaju se nizati skandali na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u korejskom Gwangjuu. Nakon što je Australac Mack Horton odbio dijeliti postolje s kontroverznim kineskim plivačem Sun Yangom prije dva dana, isto je napravio i Britanac Duncan Scott.

Scott je odbio stati i fotografirati se s Yangom na pobjedničkom postolju, nakon čega je Kinez izgubio živce i svašta izgovorio britanskom plivaču.

Kada su sišli s postolja još je jednom pokušao pružiti ruku, no Britanac je odbio, nakon čega je Yang na "tečnom" engleskom poručio Scottu.

"Ti gubitnik, ja sam pobjednik. Da?"

Glasnogovornica Zvezde postaje prava senzacija, a trener je na mukama Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda) +6 Tatjana Šajković (Youtube Crvena zvezda)

Za one koji ne znaju, Yanga mnogi smatraju varalicom nakon niza incidenata unazad pet godina, koji su vezani za doping i testiranje na isti. On je 2014. godine suspendiran na 3 mjeseca zbog korištenja zabranjenih sredstava.

Četiri godine kasnije navodno je čekićem razbio epruvete u kojima je bila spremljena njegova krv, koja je trebala biti podvrgnuta dopinškoj pretrazi. Dokaza za to nije bilo, kao ni za to da je odbio biti podvrgnut testiranju na doping izvan natjecanja.

U rujnu ima zakazano ročište pred Sportskim arbitražnim sudom, na kojem će odgovarati na optužbe za koje ga se tereti.

Iduće godine na rasporedu su Olimpijske igre u Tokiju i lako moguće da će iste proći bez kineskog plivača, ako mu se dokaže da je odbio dati uzorak na testiranje ili još gore da je razbio epruvete s postojećim uzorcima. 

Dinamo pobjedom otvorio novu euro sezonu: Rutinski prizemljili gruzijskog prvaka! Saburtalo - Dinamo (Foto: GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider