Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
čestitamo

Sjajnoj Barbari Matić srebro na Grand Slam turniru u Dusseldorfu

Nakon srebra na Mastersu u Rusiji, Barbara Matić je ovim drugim mjestom pokazala kako bi 2018. mogla za nju biti vrlo uspješna godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska judašica Barbara Matić osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 70 kg na Grand Slam turniru u njemačkom Duesseldorfu, gdje je vrhunskim predstavama pokazala svjetsku kvalitetu.

Osmo mjesto na svjetskoj ranking ljestvici omogućilo je 23-godišnjoj Splićanki propuštanje prvog kola. U prvom izlasku na tatami Matić je više vremena potrošila na put od dvorane za zagrijavanje do tatamija nego za pobjedu. Tako je uvjerljiva bila protiv Nizozemke Jager, koja nije niti ušla u borbu, a već se nakon 16 sekundi i dva wazarija poklonila Barbari kao pobjednici.

Nije drugačije prošla ni Njemica Galandi. Barbara Matić pokazala je odlučnost i ponovno nakon samo šest sekundi upisala prvi wazari. Sedamdeset sekundi poslije odličan ippon samo je zakucao Galandi za tatami, a Matić poslao u polufinale.

Za mjesto u finalu morala je proći Japanku Niizoe, 25. na svijetu. Odlična priprema uz vrlo aktivni početak naše judašice prisilio je Japanku na dvije kazne u prve dvije minute borbe. To ju je natjeralo na više rizika, što je Matić
iskoristila prvo wazarijem, a zatim i zahvatom (ippon) u posljednjoj minuti borbe.

U finalu je Barbaru čekala 18. judašica svijeta, Japanka Ono, koja je od početka borbe je pokazala namjeru da iskoristi svaku priliku u parteru. U drugoj minuti finala to je i uspjela, okrenula je Matić, uhvatila ju u zahvat te ipponom došla do zlata.

Nakon srebra na Mastersu u Rusiji, Barbara Matić je ovim drugim mjestom pokazala kako bi 2018. mogla za nju biti vrlo uspješna godina.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider