Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
krenulo golijadom

Sjajna najava serije u Ledenoj: 'Ovo je bila najbolja utakmica Medveščaka'

Dugoočekivani povratak Medvjeda na domaći led Doma sportova prošao je najboljem mogućem izdanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rival Slovan iz Bratislave postao je gotovo nevidljiv u najvećem dijelu utakmice zahvaljujući odličnom izdanju Medvjeda koji su u napadu pokazali svu svoju efikasnost. Dva gola u igri s igračem više, jedan u igri s igračem manje i pet različitih strijelaca stvorili su najveću pobjedu ove sezone, a Danny Taylor se pobrinuo da mreža domaćina ostane prazna.

''Odlično se vratiti na domaći led nakon gotovo mjesec dana. Danny Taylor je još jednom bio odličan. Sretni smo što smo nakon prve trećine imali vodstvo od dva gola, u drugoj smo iskoristili prilike koje su nam se nudile, a treća je odigrana kako je. Naša brzina je u ovoj utakmici bila važan faktor. Nismo stvorili jako puno prilika, ali one koje jesmo, te smo i realizirali'', komentirao je glavni trener Medvjeda Gordie Dwyer.

Sam početak susreta obilježila je igra bez prevelikih uzbuđenja, dok su se potezi i prilike počele nizati kako je vrijeme odmicalo. Uz par dobrih obrana sa svake strane, prvi pak je završio iza leđa Barryja Brusta u 16. minuti, a u posljednjoj minuti Alexandre Giroux je udvostručio vodstvo prije prve pauze.

''Ovo je naša najbolja utakmica, igrali smo punih 60 minuta i odradili smo sve one male stvari koje moramo da dođemo do pobjede. Cilj nam je iz utakmice u utakmicu raditi na tim sitnicama koje nas čine boljom momčadi. Na kraju to rezultira pobjedom'', izjavio je vratar Taylor nakon prvog zaključavanja mreže sezone.

Izvanredna druga trećina Medvjeda rezultirala je sa četiri pogotka u mreži Slovana, od kojih je jedan pustio Justin Pogge, drugi vratar Slovana koji je ušao nakon što je Brust propustio peti pak u svoju mrežu. Do polovice susreta Ledenu dvoranu su razveselili Gilbert Brule, Edwin Hedberg i Mike Glumac, a pred sam kraj mrežu je po drugi puta za konačnih 6:0 zatresao Giroux.

Branič Jakub Krejčik koji je asistirao Hedbergu na četvrtom golu Medvjeda o svojoj asistenciji je rekao:

''Slovan je bio malo umoran, a Eddie je bio otvoren i uputio udarac kakav se rijetko viđa.''

O jednoj drugačijoj igri naspram one koju je Medveščak pružio prije desetak dana u Bratislavi, Krejčik je komentirao:

''Pripremamo se za svaku momčad jednako, a sa Slovanom smo nedavno igrali pa smo se mogli prilagoditi i odigrati kako trebamo da pobijedimo. Znali smo kako će oni reagirati i na što moramo paziti.''

U posljednjih 20 minuta veći broj isključenja remetio je ujednačen ritam igre, ali oba vratara zadržala su mreže netaknutima.

Niz od četiri domaće utakmice Medvjedi nastavljaju sutra, u nedjelju, 02. listopada kada će u Ledenu dvoranu stići veliki SKA iz Sankt-Peterburga. Susret započinje u 17 sati, a ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Ticketshopa, online na www.ticketshop.hr te na glavnoj blagajni Doma sportova 90 minuta prije početka susreta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider