Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nižu se pohvale

Rukometni mediji: "Možda nisu Kauboji, ali ovakva Hrvatska odavno nije viđena"

Hrvatska je protiv Španjolske osvojila prva dva boda u skupini B na Euru 2024.

Hrvatska rukometna reprezentacija (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Visoka pobjeda hrvatskih rukometaša protiv moćnih Španjolaca (39:29) na otvaranju Europskog prvenstva glasno je odjeknula u rukometnom svijetu.

Gotovo svi su očekivali da će to biti jednosmjerna utakmica, Španjolci su imali ulogu velikog favorita, no bili su posve nemoćni protiv naših rukometaša koji su vodili glavnu riječ na terenu od prve do posljednje minute.

"Prvo veliko iznenađenje na Euru: Hrvatska deklasirala Španjolsku u Mannheimu", piše specijalizirani portal Handball World koji se u prvim riječima teksta osvrnuo na sjajnu atmosferu u dvorani koju su priredili, a tko drugi, nego hrvatski navijači:

Alex Dujshebaev Španjolska zvijezda nakon hrvatske rapsodije: "Kao da smo igrali u Zagrebu" divider

"Već prije početka utakmice u rasprodanoj SAP Areni je vladala sjajna atmosfera. Navijačka energija kao da je nadahnula Hrvatsku od prve minute utakmice".

Također, u drugom tekstu specijalizirani portal dodaje da je Hrvatska razmontirala favoriziranu Španjolsku pa izdvaja nevjerojatan podatak da su španjolski vratari upisali prvu obranu tek u 55. minuti susreta:

"Realizacija hrvatskih rukometaša uvijek je bila oko 90 posto, a kasnije i više, svaki napad su izvodili silovito i dosljedno.
Tu nije bio kraj pohvalama za hrvatske rukometaše, Balkan Handball pak piše da je "Croatia Express pregazio Španjolsku. Možda nisu Kauboji, ali su zajahali snažno – ovakva Hrvatska odavno nije viđena".

Alex Dujshebaev Španjolska zvijezda nakon hrvatske rapsodije: "Kao da smo igrali u Zagrebu" divider

Također, u tekstu dodaju da je ovo jedna od najboljih, ako ne i najbolja predstava u posljednjih desetak godina hrvatske rukometne reprezentacije:
Hrvatska je ponizila Španjolsku i najavila ogroman potencijal na EHF Euru 2024.

Osim toga, Balkan Handball je pripremio još jedan članak u kojem su potanko objasnili zašto je Hrvatska pobjeda protiv Španjolske za anale. Detaljno su naveli svaki rekord koji je srušen na senzacionalnoj utakmici u Mannheimu.

Hrvatska slavi pobjedu protiv Španjolske Danci se poklonili hrvatskim rukometašima: "Ponizili su Španjolsku, a jedan podatak sve otkriva" divider

"Bivši svjetski prvak Hrvatska je s velikim uskličnikom započela Europsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj. Momčad koju predvodi zvijezda Kiela Domagoj Duvnjak uvjerljivo je svladala dvostrukog prvaka Španjolsku", piše njemački Sport1.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider