Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Super teška misija

Hrvatska izvisila: Kauboji po olimpijsku vizu u Dansku!

Poznati su domaćini kvalifikacijskih turnira u rukometu za Olimpijske igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Umjesto Splita, kojeg je za domaćinstvo kandidirao Hrvatski rukometni savez, kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre održat se u danskom Herningu od 7. do 10. travnja.

Međunarodna rukometna federacija (IHF) odlučila je Dancima povjeriti organizaciju turnira na kojem će se Danska, Hrvatska, Norveška i Bahrein pokušati izboriti za dva mjesta koja vode u Rio de Janeiro.

Ovakva odluka malo je pokvarila raspoloženje nakon osvojene brončane medalje na nedavno završenom Europskom prvenstvu u Poljskoj.

U HRS-u su se nadali da bi Spaladium Arena u Splitu mogla biti izabrana, ali iz IHF-a je stigla nepovoljna odluka, jer domaćinsku atmosferu u Herningu imat će osim Danaca i Norvežani. Možda bi najmudrije rješenje bilo da je za domaćina izabran Bahrein, jer bi u tom slučaju tri jake europske reprezentacije mogle odmjeriti snage na neutralnom terenu. Ovako, nema sumnje - pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom je izuzetno teška misija.

Dodajmo kako su za domaćine preostala dva kvalifikacijska turnira izabrani Poljska i Švedska. U Gdanjsku će se natjecati Poljska, Makedonija, Tunis i Čile, a u Malmou, uz domaćine, Španjolska, Slovenija i Iran.

Iz tih skupina također će po dvije reprezentacije na Olimpijske igre.

Već izborili nastup u Riju:

Brazil (domaćini)
Francuska (svjetski prvak)
Njemačka (europski prvak)
Argentina (pobjednik Panameričkih igara)
Egipat (afrički prvak)
Katar (pobjednik azijskih kvalifikacija)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider