Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veszprem propustio priliku

Rukometna Liga prvaka: Hrvat odveo PSG do prvog finala u povijesti

Poznat je prvi sudionik finala rukometne Lige prvaka koje se igra u nedjelju u 18 sati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši pariškog PSG-a igrat će svoje prvo finale Lige prvaka u povijesti nakon što su u prvom polufinalu završnog turnira u Kölnu slavili protiv mađarskog Veszprema s 27:26 (11:11).

Francuzi su zasluženo stigli do finala jer su vodili skoro cijelu utakmicu, iako je njihova najveća prednost iznosila samo tri gola razlike. Mađari su u zadnjoj minuti imali napad za produžetak, ali iz tri pokušaja nisu uspjeli doći do gola.

Kod Parižana, čiji je trener Hrvat Zvonimir Serdarušić, najbolji su bili Nijemac Uwe Gensheimer i Danac Mikel Hansen s po sedam golova, dok je hrvatski reprezentativac Luka Stepančić zabio jedan pogodak iz tri šuta, ali je odigrao važnu rolu u obrani.

Kod Mađara, koji su lani na nevjerojatan način izgubili u finalu od Kielcea, najučinkovitiji su bili Laslo Nagy sa šest i Slovenac Gašper Marguč s pet golova, Renato Sulić je postigao jedan gol, dok je vratar Mirko Alilović imao malu minutažu. Za Veszprem na ovoj utakmici nisu bili u sastavu Marko Kopljar i Ivan Slišković.

PSG u nedjelju u 18 sati čeka boljega iz dvoboja skopskog Vardara i Barcelone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider