Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SPREMNI SU!

Rukometaši napustili Zagreb i krenuli prema Njemačkoj: "Okrećemo novu stranicu, novi izbornik - nove ideje!"

Hrvatski rukometaši iznijeli su posljednje dojmove pred put u Hannover, gdje će u četvrtak navečer započeti kvaifikacijski turnir za Olimpijske igre.

Pripreme hrvatskih rukometaša (Foto: Nova TV)

Kratko zagrijavanje i lopta u ruke. Novi izbornik brzo je pohvatao nadimke igrača, i podviknuo.

Zbog ozljede oka iz ove akcije otpao je vratar Filip Ivić, umjesto njega uz Kuzmanovića i Mandića tu je sada Kristijan Pilipović. Iako je tek četiri godine u reprezentaciji Marin Šipić jedan je od iskusnijih.

Nema prostora za alibije, cilj je isti

''S tim da je tih par treninga svaki dan dolazilo po 2–3 igrača pa smo se lovili kako je bilo. Imamo jako mladu ekipu koja je željna dokazivanja i pokazivanja. Nije ni imao vremena previše da nešto promijeni ili napravi", rekao je Šipić o izborniku.

''Teško mu se prilagodit kao i nama u tako kratkom roku, ali nema prostora za alibije. Trebamo se svi skupi. U konačnici imamo svi jedan cilj", dodao je Luka Cindrić.

 A prvi cilj da bi se došlo do onog konačnog – Olimpijskih igara jest pobijediti Austriju s kojom je Hrvatska remizirala na posljednjem Euru.

Novi izbornik - nove ideje

"Austrija je odigrala brutalno prvenstvo, i svi su komentirali pa ne mogu opet pa su opet iznenadili. Pokušavamo se pripremit na neke stvari koje su često radili na prvenstvu", rekao je Šipić, na što je Cindrić dodao:

''Znali smo tada i sada da su neugodna reprezentacije, uloga favorita je podijeljena. Jako su neugodni. Kada se razlete mogu pobijediti svakoga. Novi izbornik nove ideje.''

Nastup na Euru jedan od najboljih hrvatskih igrača i sam bi, čini se, okarakterizirao tom riječju – nastup.

"To smo zaboravili. Okrećemo novu stranicu. Novi izbornik, nove ideje. Nadam se da ćemo te tri utakmice odradit na visokom nivou", objasnio je Cindrić.

Ako budu na visokom nivou, vjerujemo kako su prva dva mjeseca itekako dostižna. Naši sutra ujutro lete za Hannover. Tokio se propustio, Pariz bi bilo lijepo vidjeti. Ne turistički.

Vijesti iz rukometa pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog rukometa – TELEMACH HRVATSKA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider