Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ništa od Final Foura

Podravka porazom u Rumunjskoj završila uspješnu europsku sezonu, kobna je bila prva utakmica

Kapetanica hrvatske reprezentacija Katarina Ježić je predvodila rumunjsku ekipu s osam golova.

Katarina Ježić (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

Rukometašice Podravka Vegete oprostile su se od Europe nakon što su i u uzvratnom susretu četvrtfinala Europske lige izgubile od rumunjske ekipe Dunarea Braila.

Nakon koprivničkih 26:32, odabranice Ivice Obrvana su na gostovanju u Buzau izgubile sa 26:25.

Domaće igračice su daleko bolje otvorile susret. Dunarea je povela 5:1, no Podravka se vratila s tri gola u nizu smanjivši na 5:4. U 18. minuti Podravka je izjednačila na 8:8, a do kraja poluvremena i stigla do prednosti 12:10.

Koprivnička ekipa je držala dva gola prednosti (20:18) i kakvu takvu nadu do 45. minute, no Rumunjke su serijom 6:2 okrenule rezultat (24:22) i potom mirno privele susret kraju.

Katarina Ježić odvela Rumunjke na Final Four

Kapetanica hrvatske reprezentacija Katarina Ježić je predvodila rumunjsku ekipu s osam golova, dok je Francielle Gomes da Rocha zabila pet golova. Kod Podravka Vegete istaknule su se Andrea Šimara s pet, te Katarina Pandža sa četiri gola, dok je Lucija Bešen imala 11 obrana.

Pored rumunjske ekipe plasman na završni Final Four Europske lige izborile su i rukometašice norveškog Storhamara, rumunjske CS Gloria Bistrite, te francuskog Neptunes de Nantesa.

Final Four je na rasporedu 11. i 12. svibnja u Grazu.

Hrvatske boje u Grazu branit će Katarina Ježić koja igra za Dunarea Brailu, te Paula Posavec u dresu CS Gloria Bistrite.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider