Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
PREMINUO U 76. GODINI

Preminuo je OJ Simpson, NFL zvijezda koju je zamrzio cijeli svijet

Preminuo je OJ Simpson, nekada velika zvijezda američkog nogometa, glumac te osuđenik za ubojstvo dvije osobe.

OJ Simpson (Foto: Afp)

Iz SAD-a dolaze vijesti kako je preminuo OJ Simpson, čovjek koji je u kratkom vremenu od ljubimca nacije uspio postati najomraženiji Amerikanac u sportskoj povijesti.

Preminuo je u 76. godini od posljedica raka.

Simpson je bio optuženik u jednom od najpraćenijih sudskih procesa u povijesti, kad unatoč poprilično jakim dokazima ipak nije proglašen krivim za ubojstvo svoje supruge i njenog prijatelja.

Jedan od najvećih ikad

Imao je veličanstvenu sportsku karijeru. 11 godina igrao je u NFL-u, a razina njegovih nastupa bila je takva da je do danas ostao jedan od najvećih running backova svih vremena.

1973. godine bio je proglašen MVP-om lige, a dvije sezone kasnije završio je sezonu kao igrač s najviše postignutih poena. Dva je puta bio igrač s najviše polaganja, a četiri puta kao igrač s najviše osvojenih jardi. Pet puta nastupio ne na Pro bowlu, no ostao je bez osvojene najvrijednije titule, one NFL prvaka, tj. pobjednika Superbowla.

Uspješan kao TV ličnost i glumac, a onda...

Nakon sportske karijere pokrenuo je jako uspješnu televizijsku te glumačku, gdje ga najbolje poznajemo iz sjajnog humorističnog filmskog serijala Goli pištolj.

Život mu se u potpunosti okrenuo 12. lipnja 1994. godine, kad su pronađena mrtva tijela njegove supruge Nicole Brown Simpson te njenog prijatelja, Rona Goldmana.

Simpson je uhićen i osuđen uz vrlo jake dokaze, a početkom 1995. godine krenuo je sudski proces koji je pratio cijeli svijet. Simpson je uzeo tada ponajbolji odvjetnički tim u Americi, predvođen Johnnijem Cochraneom, Robertom Shapirom Roberton Kardashianom.

Dokazi mu nisu išli u prilog, no nakon sedam mjeseci suđenja presuda je glasila da nije kriv.

Američka javnost nikad nije prihvatila takvu presudu te je OJ bio svojevrsno isključen iz javnog života.

Kasnije u životu imao je problema sa zakonom te je 2008. godine osuđen na 33 godine zatvora zbog oružane pljačke sportskih memorabilija. Izašao je 2017. godine, nakon odsluženih devet godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider