Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
EVO KAD JE ŽDRIJEB

Hrvatska u ždrijebu nikad jačeg rukometnog olimpijskog turnira: Poznati mogući protivnici

Hrvatska rukometna reprezentacija plasirala se na olimpijski turnir u Parizu, gdje slabe utakmice neće biti.

Luka Lovre Klarica protiv Mađarske (Foto: Ante Čizmić / Cropix)

Sjajan nastup na turniru u Hannoveru ponovno je digao samopouzdanje članova hrvatske rukometne reprezentacije, ali i nade javnosti pred novi nastup na Olimpijskim igrama.

Izbornik Dagur Sigurdsson u malo je vremena napravio sjajan posao i razlika u pristupu između siječanjskih utakmica i ovog proteklog vikenda je velika.

Ponovno će se od Hrvatske očekivati medalja, a to neće biti nimalo lak posao jer će turnir ove godine biti jedan od najjačih u povijesti, ako ne i najjači.

Ovako jakog turnira nije bilo preko 30 godina

Naime, dovoljno je reći da ovako nabijen kvalitetom nije bio od Barcelone 1992. godine. Tada je posljednji put nastupalo devet elitnih europskih reprezentacija.

Istina, bilo je devet Europljana 2004. u Ateni i osam godina kasnije u Londonu, no deveta europska momčad bio je domaćin, a Grčka i Velika Britanija na rukometnoj karti znače jako malo.

1992. u Barceloni igrali su Španjolska, Švedska, Island, Mađarska, Čehoslovačka, Francuska, Rumunjska, Njemačka i ZND (ostaci Sovjetskog saveza). Uz njih su još tamo bili Južna Koreja, Egipat i Brazil.

Ne možemo igrati tek protiv Norveške

Ovog puta uz Hrvatsku ćemo na olimpijskom turniru gledati Francusku, Dansku, Švedsku, Njemačku, Norvešku, Mađarsku, Španjolsku i Sloveniju, a tu su još Egipat, Argentina te zapravo jedini čisti autsajder, Japan.

Ždrijeb će se održati 16. travnja, a jedina reprezentacija za koju znamo da naši rukometaši ne mogu igrati protiv nje je Norveška, budući da se nalazimo u istom potu ždrijeba. Potovi izgledaju ovako

  • 1. pot: Danska / Španjolska
  • 2. pot: Hrvatska / Norveška
  • 3. pot: Mađarska / Njemačka
  • 4. pot: Slovenija / Francuska
  • 5. pot: Švedska / Egipat
  • 6. pot: Argentina / Japan

Ovo znači da je moguća čak i izuzetno teška skupina u kojoj bi se uz naše rukometaše nalazili Danci, Nijemci, Francuzi i Šveđani, no nadamo se da nećemo baš toliko biti bez sreće.

Pravi turnir zapravo počinje tek od šeste utakmice

Iz svake skupine u četvrtfinale prolaze četiri momčadi te će zapravo pravi turnir krenuti tek tada. Ukratko, moguće je pobijediti u svih pet utakmica skupine, a onda imati loš dan i ostati bez medalje.

No, to je sad nebitno i radi se o spekulacijama ili naklapanjima. Najvažnije je da su naši dečki tamo te da znamo protiv koga možemo igrati. Tko god to bude, neće biti lako, ali pokazali su da mogu igrati protiv svakoga.

Vijesti iz rukometa pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog rukometa – TELEMACH HRVATSKA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider