Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
stiže iz turske

Povremeni reprezentativac Srbije novo pojačanje RK Zagreba

Zagrebački ljubitelji rukometa mogli su vidjeti Radojkovića na djelu i u ovoj sezoni, jer je s Bešiktašem gostovao u Sesvetama.

Mihajlo Radojković (Foto: Profimedia)

Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su u ponedjeljak iz hrvatskog prvaka.

Uprava rukometnog kluba Zagreb je s Radojkovićem potpisala jednogodišnji ugovor. Riječ je iskusnom rukometašu koji igra na poziciji desnog vanjskog, a trenutno brani boje turskog Bešiktaša.

"Sretan sam i veseli me što ću imati priliku biti dio jedne vrhunske ekipe kakav je Zagreb. Posljednjih nekoliko godina falilo im je i malo sreće, ali u ovoj sezoni su, smatram, napravili veliki uspjeh i vjerujem i nadam se da ćemo u narednoj sezoni napraviti još bolje rezultate", rekao je Radojković u razgovoru za službeni mrežni portal hrvatskog rukometnog prvaka (rk-zagreb.hr).

Zagrebački ljubitelji rukometa mogli su vidjeti Radojkovića na djelu i u ovoj sezoni, jer je s Bešiktašem gostovao u Sesvetama, u okviru natjecanja za EHF Europski kup. Sesvete su u prvoj utakmici pred svojim navijačima slavile sa 34-27, a Radojković je u tom dvoboju postigao četiri pogotka. Turska momčad je u uzvratu došla do pobjede istovjetnim rezultatom, opet uz četiri pogotka Radojkovića, pa je o plasmanu u osminu finala odlučivalo raspucavanje sa sedam metara. Igrači Bešiktaša su bili uspješniji, a Radojković je bio jedan od četvorice preciznih izvođača.

Osim u Bešiktašu, u koji se vratio uoči ove sezone, Radojković je kroz karijeru igrao za Smederevo, Partizan, rumunjsku Dunareu, katarski Al – Sadd i slovenski Trimo Trebnje. U Zagrebu bi trebao biti konkurencija hrvatskom reprezentativcu Luki Lovri Klarici.

"On je ogroman talent i uvjeren sam da će imati vrhunsku karijeru. Ostatak ekipe ne poznajem osobno, ali se jako veselim što ću dečke uskoro upoznati. Kada sam bio u pregovorima s klubom jedna od prvih osoba koja je za to saznala je moj dragi prijatelj Radivoje Ristanović koji je nekada branio boje Zagreba, a danas je trener golmana u Trimu iz Trebnja. Iz svog vlastitog iskustva rekao mi je da smatra kako sam donio dobru odluku i kako je prelazak u ekipu kao što je Zagreb pun pogodak za moju karijeru", izjavio je Radojković te dodao:

"Osvajanje obje titule u Hrvatskoj je prioritet, a novi iskorak u Ligi prvaka je nešto za što ćemo se svi boriti. Navijačima Zagreba mogu obećati da ću na svakom treningu i svakoj utakmici davati sve od sebe i da ću se uvijek do kraja boriti kako bi se ciljevi i ambicije kluba, kao i moji osobni, ostvarili."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider